A Borsos tokány a klasszikus magyar konyha egyik jellegzetes étele. Az étel jellegzetessége az erőteljes jó magyaros fűszerezés és a hosszú, lassú főzés, melynek köszönhetően az ízek mindig harmónikusak és igazán szaftos, roppanós húsokat készíthetünk belőle.
A házilag készült besamel isteni szósz a sült tésztákhoz, de mi van akkor, ha gluténérzékeny van a csládban? A számtalan gluténmentes változat közül nekem eddig ez vált be a legjobban, könnyű elkészíteni, és sokkal finomabb a bolti változatokhoz képest.
Ez a cannelloni rakott étel egy olyan étel, amelyet évek óta készítek, és mindig szívesen teszem az asztalra. Csodálatos elkészíteni, majd a kívánt időben a sütőben megsütni. A paradicsomszósz fűszerességének, a béchamel mártás krémességének és a darált hússal töltött cannelloni pikáns ízének kombinációja egyszerűen ellenállhatatlan.
A tészta minőségét az határozza meg, hogy milyen lisztet használsz. A búzaliszt jól működik, de ha ropogósabb tésztát szeretnél, használj finomított lisztet.
A babgulyás egy hagyományos magyar étel, amely hihetetlenül ízletes és tápláló fogás. Magába foglalja a bab, a hús és a zöldségek ízletes kombinációját. Egy tökéletes étel a hideg téli napokon vagy egy nagy társasági összejövetelre, ugyanakkor egyszerűen főzni is lehet. Ennek a receptnek segítségével 20 főre készíthető.