HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Isteni epres joghurttorta

Sütés nélküli, bogyós gyümölcsös sütemény. Egyszerűen elronthatatlan.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 30 dkg Eper Hozzáadott
  • 2 ek cukor Hozzáadott
  • 1 ek citromlé Hozzáadott
  • 20 dkg zabkeksz Hozzáadott
  • 5 dkg zabpehely Hozzáadott
  • 8 dkg olvasztott vaj Hozzáadott
  • 8 lap Zselatin Hozzáadott
  • 50 dkg görög joghurt Hozzáadott
  • 20 dkg mascarpone Hozzáadott
  • 5 dkg cukor krémhez Hozzáadott
  • 1 tk vanília kivonat Hozzáadott
  • 20 dkg habtejszín Hozzáadott
  • ribizli Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

75 perc.
1. Lépés

A friss gyümölcsöt mossuk, és szárítsuk meg és tegyük egy kisebb fazékba. Adjuk a cukrot és a citromlevet a gyümölcsökhöz és alacsony lángon forraljuk kb 3-4 percig, míg a gyümölcsök megpuhulnak.

2. Lépés

Vegyük le az edényt a tűzről és botmixerrel pürésítsük a bogyókat, míg egy sima mártást kapunk. Hagyjuk teljesen kihűlni.

3. Lépés

A kekszalaphoz egy turmixgépben/aprítógépben törjük össze a zabkekszet. Adjuk a kekszmorzsához a zabpelyhet és az olvasztott vajat.

4. Lépés

Béleljünk ki egy 22 cm átmérőjű kapcsos tortaformát szilikonos sütőpapírral. Tegyük a vajas kekszmorzsa keveréket a forma aljába és alaposan nyomogassuk bele. Tegyük a formát hűtőbe, hogy megszilárduljon a kekszalap.

5. Lépés

A lapzselatinokat áztassuk jéghideg vízbe. A joghurtot, a mascarponét, a cukrot és a vaníliakivonatot öntsük egy nagy tálba és kézi robotgéppel alaposan keverjük el. Adjuk a joghurtos krémhez a gyümölcspüré ¾-ét és azzal is keverjük össze.

6. Lépés

A tejszínt verjük kemény habbá. A megpuhult zselatinlapokat nyomkodjuk ki, és egy tálkában melegítsük fel mikróban, míg a zselatin felolvad, és folyóssá válik, de vigyázzunk, forralni nem szabad.

7. Lépés

Adjunk egy kevés joghurtos keveréket az olvasztott zselatinhoz, és keverjük el alaposan. Több részletben adjuk hozzá a többi joghurtos keveréket is és alaposan keverjük ki, nehogy a zselatin csomós maradjon.

8. Lépés

Óvatosan forgassuk zselatinos joghurtkrémbe a felvert tejszínhabot. A tortaforma oldalát béleljük ki olyan szélességű sütőpapír csíkkal, mint a forma oldala.

9. Lépés

Öntsük a krémet a tortaformában lévő kekszrétegre. Adjuk hozzá a maradék 1/4 gyümölcspürét és egy fogpiszkálóval forgassuk bele a krémbe, hogy szép márványos mintát kapjunk.

10. Lépés

A tortát legalább 4 órára, vagy egy egész éjszakára tegyük hűtőbe, hogy megdermedjen. Ha a torta kidermedt, vegyük le forma oldalát, óvatosan húzzuk le a torta oldaláról a fóliát, vagy a sütőpapírt.

11. Lépés

Néhány szem friss ribizlivel díszítsük fel a tortát, és már tálalhatjuk is.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

140 receptek

Olcsó ételek

495 receptek

Cukkini

148 receptek

Sütés

2112 receptek

Vacsora

1663 receptek

Karfiol

66 receptek

Gyors ételek

2098 receptek

Sütemények

827 receptek

Köretek

953 receptek