HIRDETŐ
   
Forrás: Youtube
Magyaróvári szelet vajjal sült karfiollal
Nem egy bonyolult étel, ami azonban laktató és szaftos. Garantált kedvenc lesz.
      HIRDETŐ
   
Hozzávalók
adagok száma  
2
 Hozzávalók
- 10 dkg vaj
 - 4 Slice sertéskaraj
 - 1 Fej hagyma
 - só bors
 - 2 gerezd fokhagyma
 - 20 dkg csiperkegomba
 - 4 Slice főtt sonka
 - 4 Slice óvári sajt
 
Köret
- 1 Fej karfiol
 - só bors
 - 10 dkg olvasztott vaj
 
      HIRDETŐ
   
Eljárás
 60 perc.
1. Lépés 
  A karfiolt feldaraboljuk, sózzuk, borsozzuk meglocsoljuk olvasztott vajjal és 185 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
2. Lépés 
  A sertéskaraj szeleteket sózzuk, borsozzuk, a hagymákat és a gombát felszeleteljük.
3. Lépés 
  A karajt forró serpenyőben, vajon 1-1 percig megpirítjuk mindkét oldalán, majd kivesszük a serpenyőből.
4. Lépés 
  A serpenyőbe beleszórjuk a hagymát és megpirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát és a fokhagymát. Ezután 4-5 percig pirítjuk, közben sózzuk és borsozzuk.
5. Lépés 
  A karfiolokat kivesszük a sütőből, mellé rakjuk a karaj szeleteket, rá helyezve a sonkát, gombát és a sajtot, majd 3-4 percre visszatesszük a sütőbe, ameddig a sajt meg nem olvad.