
Gretarezepte
Meine Leidenschaft ist Kochen und Backen
Meine Leidenschaft ist Kochen und Backen
234
receptek száma
116,2K
receptmegtekintések száma
128
a kedvencekhez hozzáadott receptek száma
Ünnepi tiramisu speculoos-szal és málnával
A "Tiramisu speculoos-szal és málnával" receptje új szintre emeli a hagyományos olasz desszertet. Ideális az ünnepi időszakban, amikor friss málnát nehéz beszerezni. Ha a mézeskalácsot speculoos kekszre cseréljük, az egyedi ízt és textúrát ad, a málna pedig könnyeddé és üdévé teszi a desszertet. Ezt a receptet már sokszor készítettem barátaimnak és családtagjaimnak, és mindig nagy sikert aratott!
Mézeskalács tiramisu egy pohárban karácsonyi desszert
Az egyik abszolút kedvenc téli desszertem a mézeskalács tiramisu pohárban. Egyesíti a karácsonyi mézeskalács sós ízét az olasz tiramisu krémes édességével. Számtalanszor elkészítettem már ezt a receptet, és mindig nagy sikert aratott, különösen ünnepi karácsonyi vacsora desszertjeként.
Nagymama áfonyaszósza
Szeretem az októbertől decemberig tartó időszakot, nemcsak a gyönyörű őszi és téli táj miatt, hanem azért is, mert itt az áfonyaszezon! Ha sütésről és főzésről van szó ebben az évszakban, ez a bogyós gyümölcsös köret a listám élén áll. Ezt az egyszerű receptet már többször elkészítettem, és minden alkalommal karácsonyi hangulatba hozza a családomat. Az édes-savanyú szósz tökéletes kísérője a pulykának, kacsának vagy sajtnak.
Vegán vanília és mandula kekszek
Ez a kekszrecept a kedvencem a téli ünnepek alatt. A vaj hiánya ellenére a kekszek kellemes állagúak és ellenállhatatlan ízűek a mandula és a vanília kombinációjának köszönhetően. A vaj helyett kókuszolaj használata kellemes könnyedséget kölcsönöz a keksznek anélkül, hogy az ízéből engedne. Ezt a receptet már többször kipróbáltuk otthon, és kiválónak találtuk!
Házi mandarin lekvár
Mindig is nagy rajongója voltam a lekvárnak, és már többször kísérleteztem különböző gyümölcsökkel. De a mandarin lekvár igazán kiemelkedik. Olyan élénk, citrusos íze van, ami egyszerűen feldobja a pirítóst, a süteményt vagy a joghurtot, amihez hozzáadod. Ezzel a recepttel a leghidegebb évszakban is élvezheted a téli frissességet.
Készítsen saját csokoládé gyümölcsöt
Ezek a csokoládégyümölcsök minden csokoládé- és gyümölcsrajongó számára valóra vált álom. Ezt a receptet először néhány évvel ezelőtt készítettem el, amikor egy könnyű, mégis édes és csokoládés desszertet kerestem. Azóta is a partik állandó kedvencei, és a vendégeim abszolút sikere.
Karácsonyi vajas kenyér
Minden karácsonykor a házi készítésű keksz finom illata tölti be az otthonom. A családom alig várja, hogy megkóstolhassa a különleges kekszes süteményeimet, amelyeket mindig a megbízható piperezacskómmal készítek. Sok sikertelen próbálkozás után, amikor a tészta túl kemény vagy túl folyós volt, vagy a kekszek túl keményen jöttek ki a sütőből, végre megtaláltam az ideális vajas kekszreceptet. Próbáljátok ki!
Házi készítésű törött csokoládé ajándékba
Ez egy egyszerű recept a házilag tört csokoládéhoz, amelyet az évek során tökéletesítettem. Fantasztikus módja annak, hogy egyedi, ízletes finomságokat készítsünk, amelyek a felnőttek és a gyerekek körében egyaránt nagy sikert aratnak. Variáld a feltéteket tetszés szerint - ezek adják a csokoládé sajátos karakterét - tökéletes karácsonyi ajándék!
Mézeskalács mousse málnával
A málnás mézeskalács mousse egy kivételes desszert, amely mindig jól jön a vendégeimnek, különösen karácsonykor. Egyedülálló aromás ízével és az édesség, a frissesség és a fűszeresség tökéletes egyensúlyával nyűgöz le. És ami a legjobb, hogy gyerekjáték elkészíteni! A csokoládéhabot málnával és fűszeres mézeskalácsmorzsával kombinálom.
Áfonyaszósz Mellékétel
Az áfonyaszósz a családom és a barátaim másik kedvence, mert annyira sokoldalú. Húsételekhez és sajtokhoz egyaránt páratlan ízt tud kihozni. Ezt a receptet az évek során tökéletesítettem, és biztosíthatom, hogy minden alkalommal telitalálat. Gazdag, élénk és tele van ízekkel - hasonlóan a chutney-hoz -, úgyhogy mindenképpen érdemes kipróbálni.
Nagymama klasszikus vajas kekszei
Ez a recept az egyik kedvencem gyerekkoromból, amit a nagymamámmal készítettem. A vajas és ropogós kekszet nem csak könnyű elkészíteni, de mély emlékeket idéz, és különleges élménnyé teszi. Az évek során gondosan finomítottuk a receptet, és reméljük, hogy Önök is ugyanúgy élvezni fogják, mint mi mindig.
Forralt bor lekvár receptje
Ezt a forraltboros lekvárt minden évben elkészítem karácsony előtt. A karácsonyi piac fűszeres, melegítő ízét egyenesen a reggeli tekercsbe varázsolja. A fahéj, a szegfűszeg és a narancshéj gazdag ízvilágával ízletes kezdése a napnak, és tökéletes házi ajándék karácsonyra.