HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Házi készítésű klasszikus kovásztalan kenyér áldozáshoz

Mint régóta házi pék, mérhetetlen örömöt érzek abban, hogy kovásztalan kenyeret készíthetek az úrvacsorához. A konyhámat betöltő illat felidézi azokat az emlékeket, amikor nagymamám megtanított erre az egyszerű, mégis szent receptre. Ez egy alaprecept, mindössze három alapvető hozzávalót igényel. Meglehetősen gyors, és egy tiszta, tiszta kenyeret készít, amely tökéletes vallási célokra.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
20
  • 3 csészék Teljes kiőrlésű liszt Hozzáadott
  • 1 csésze Víz Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy előmelegítjük a sütőt 220 °C-ra. Ez biztosítja az egyenletes és optimális sütési hőmérsékletet a kenyér egyenletes megsütéséhez, mivel a tészta nem tartalmaz kovászanyagot.

2. Lépés

Egy nagy keverőtálban keverjen össze 3 csésze teljes kiőrlésű lisztet 1 teáskanál sóval. Alaposan keverje össze a száraz hozzávalókat, hogy a só egyenletesen eloszoljon.

3. Lépés

Lassan adjuk hozzá a vizet a lisztes keverékhez. Tapasztalt pékként azt javaslom, hogy a vizet apránként adjuk hozzá a megfelelő állag eléréséhez. A túl sok víz ragacsossá és nehezen kezelhetővé teheti a tésztát.

4. Lépés

Keverje és gyúrja a tésztát, amíg egy összetartó golyót nem képez. A tésztának szilárdnak kell lennie, nem ragadósnak. Itt a türelem a kulcs, győződjön meg róla, hogy a tésztát jól összegyúrja, hogy elkerülje a csomókat.

5. Lépés

A tésztát lisztezett felületen nyújtsa ki kb. 1/4 hüvelyk vastagságúra. A tekercselésnél a legjobb, ha a közepétől indulunk és kifelé tekerjük, így végig egyenletes vastagságú lesz a tészta.

6. Lépés

Vágja ki a kívánt formákat, jellemzően kis köröket az áldozáshoz, és helyezze pergamenre bélelt tepsibe.

7. Lépés

Süssük a kovásztalan kenyeret az előmelegített sütőben 20-25 percig, vagy amíg a széle aranyszínű nem lesz. Nem akarjuk, hogy a kenyér túl puha vagy túl kemény legyen, ezért a sütés közben figyeljünk oda.

8. Lépés

Tálalás előtt hagyjuk a kenyeret teljesen kihűlni. A frissesség megőrzése érdekében tartsa zárt edényben.

Reels

Új

Top kategóriák

Húsételek

1141 receptek

Mascarpone

122 receptek

Olcsó ételek

468 receptek

Sütemények

816 receptek

Ebéd

2377 receptek

Gyors ételek

1894 receptek

Tészta

333 receptek

Desszert

1797 receptek