HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: monhov

Ízletes és látványos Snickers torta

Én ezt a tortát sokszor elkészítettem már, és tapasztalatom szerint az a legjobb, ha nem kapkodjuk el az elkészítését. Bár a család mindig türelmetlenül várja, de megéri kivárni, hogy minden réteg megfelelően megszilárduljon. Így lesz igazán ízletes és látványos a végeredmény!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 200 g Digestive keksz Hozzáadott
  • 100 g olvasztott vaj Hozzáadott
  • 200 g étcsokoládé Hozzáadott
  • 200 ml Tejszín Hozzáadott
  • 3 evőkanál kakaópor Hozzáadott
  • 400 g karamell krém Hozzáadott
  • 200 g mogyoróvaj Hozzáadott
  • 200 g porcukor Hozzáadott
  • 150 g natúr mogyoró Hozzáadott
  • csipet só Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Zúzdd össze a digestive kekszet (egy zacskóban sodrófával is megteheted), majd keverd össze az olvasztott vajjal. Ezt a keveréket egyenletesen nyomkodd bele a tortaformád aljába, majd tedd hűtőbe legalább 15 percre.

2. Lépés

Közben készítsd el a csokoládékrémet. Vágd apróra az étcsokoládét, majd egy tálban olvaszd meg gőz felett. Lehet, hogy elsőre furcsának tűnik, de így a csokoládé nem ég oda és nem lesz csomós.

3. Lépés

Kanalazz hozzá 3 evőkanál kakaóport és 200 ml tejszínt, majd keverd simára. Ha úgy érzed, nagyon sűrű, adhatsz hozzá még egy kis tejszínt. Ha kész, vedd le a tűzről és hagyd hűlni.

4. Lépés

Bekészítésképp elő lehet készíteni a mogyorós réteget is. Keverj össze 400 g karamell krémet 200 g mogyoróvajjal, 200 g porcukorral és egy csipet sóval. Kóstold meg, ha szükséges, még adj hozzá egy kicsit a hozzávalókból, hogy a saját ízlésednek megfelelő legyen.

5. Lépés

Oszlaszd el a csokoládékrémet a kekszes alapon, majd tedd rá a mogyorós réteget. Csak óvatosan, nehogy a csoki feljöjjön! A legvégezetesebb az lesz, ha egyenletesen elteríted a mogyorós krémet. Te ismered a tűrőképességedet, ha szükséges, érdemes lehet egy kicsit pihentetni a tortát hűtőben, mielőtt hozzákezdesz a mogyoró réteghez.

6. Lépés

Szórd meg natúr mogyoróval a tetejét. Én személy szerint előtte szívesen pirítom meg a mogyorót, az így sokkal zamatosabb.

7. Lépés

Tedd a tortát hűtőbe, és hagyd ott legalább 3-4 órán át. Legjobb, ha egy éjszakát állni hagyod, így az ízek rendesen összeérnek és a mogyoróvaj is megdermed.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Húsételek

1231 receptek

Sütemények

833 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Mascarpone

141 receptek

Sült

585 receptek

Ebéd

2588 receptek

Saláták

275 receptek

Szószok

285 receptek

Desszert

1950 receptek