HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Klasszikus tarhonyás hús

A tarhonyás hús igazi magyar klasszikus. Ezt a laktató és ízekben gazdag fogást számtalan módon elkészítheted, variálhatod a húsokat, a zöldségeket ízlés szerint. Jó kísérletezést és jó étvágyat!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg sertéslapocka Hozzáadott
  • 2 ks nagy vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 teáskanál fűszerpaprika Hozzáadott
  • 1 ks közepes paprika lehet fagyasztott is Hozzáadott
  • 1 ks közepes paradicsom vagy paradicsomlé Hozzáadott
  • 50 dkg tarhonya Hozzáadott
  • napraforgó olaj Hozzáadott
  • 5 dl víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A húst felkockázzuk, és a vöröshagymát is apróra vágjuk. Egy edényben olajat és a vöröshagymát, és megdinszteljük.

2. Lépés

Ezután hozzáadjuk a húst, és folyamatosan keverve pirítjuk, míg elfehéredik.

3. Lépés

Meghintjük pirospaprikával és kevés vízzel felöntjük. Adjuk hozzá a feldarabolt paprikát és a paradicsomot is, és fűszerezzük.

4. Lépés

Fedő alatt kb. 1 órán keresztül főzzük, és ha szükséges, vízzel felöntjük.

5. Lépés

Amikor már majdnem elkészült, egy nagy edényben olajat forrósítunk, és beleöntjük a tarhonyát. Nagy lángon kevergetve megpirítjuk, majd kb. fél liter vízzel felöntjük, és megsózzuk. Fedő alatt, rendszeresen kevergetve főzzük.

6. Lépés

Kb. 10-15 perc múlva a tarhonyára öntjük a már viszonylag jól megpuhult, szaftos húst. Ha szükséges, vizet adunk hozzá és fűszerezzük.

7. Lépés

További 20 percig főzzük, és amikor már úgy érezzük, hogy kész, a elpárologtatjuk a folyadékot.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Sütemények

829 receptek

Ebéd

2585 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Mascarpone

140 receptek

Túró

281 receptek

Fojtogató

137 receptek

Húsételek

1230 receptek

Saláták

275 receptek