HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Klasszikus tarhonyás hús

A tarhonyás hús igazi magyar klasszikus. Ezt a laktató és ízekben gazdag fogást számtalan módon elkészítheted, variálhatod a húsokat, a zöldségeket ízlés szerint. Jó kísérletezést és jó étvágyat!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg sertéslapocka Hozzáadott
  • 2 ks nagy vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 teáskanál fűszerpaprika Hozzáadott
  • 1 ks közepes paprika lehet fagyasztott is Hozzáadott
  • 1 ks közepes paradicsom vagy paradicsomlé Hozzáadott
  • 50 dkg tarhonya Hozzáadott
  • napraforgó olaj Hozzáadott
  • 5 dl víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A húst felkockázzuk, és a vöröshagymát is apróra vágjuk. Egy edényben olajat és a vöröshagymát, és megdinszteljük.

2. Lépés

Ezután hozzáadjuk a húst, és folyamatosan keverve pirítjuk, míg elfehéredik.

3. Lépés

Meghintjük pirospaprikával és kevés vízzel felöntjük. Adjuk hozzá a feldarabolt paprikát és a paradicsomot is, és fűszerezzük.

4. Lépés

Fedő alatt kb. 1 órán keresztül főzzük, és ha szükséges, vízzel felöntjük.

5. Lépés

Amikor már majdnem elkészült, egy nagy edényben olajat forrósítunk, és beleöntjük a tarhonyát. Nagy lángon kevergetve megpirítjuk, majd kb. fél liter vízzel felöntjük, és megsózzuk. Fedő alatt, rendszeresen kevergetve főzzük.

6. Lépés

Kb. 10-15 perc múlva a tarhonyára öntjük a már viszonylag jól megpuhult, szaftos húst. Ha szükséges, vizet adunk hozzá és fűszerezzük.

7. Lépés

További 20 percig főzzük, és amikor már úgy érezzük, hogy kész, a elpárologtatjuk a folyadékot.

Reels

Új

Top kategóriák