HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Házi kenyér élesztő nélkül

A házi kenyér élesztőmentes változata finom és bár az elkészítése hosszadalmas, az íze és illata mindenképpen megéri. Fontos, hogy előre tervezzük meg az készítést, mivel a dagasztás után pihentetésre van szükség a tésztának.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10
  • 500 g liszt (lehet teljes kiőrlésű, tönköly vagy akár fehér búzaliszt is) Hozzáadott
  • 400 ml meleg víz Hozzáadott
  • 112 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót és a szódabikarbónát, majd alaposan összekeverjük.

2. Lépés

Az összekevert száraz hozzávalókhoz hozzáadjuk a meleg vizet.

3. Lépés

A tálban összegyúrjuk a hozzávalókat, amíg összeáll egy lágy, de nem ragadós tészta.

4. Lépés

A kenyértésztát letakarjuk egy tiszta konyharuhával, és legalább egy órán keresztül pihenni hagyjuk szobahőmérsékleten, hogy megemelkedhessen.

5. Lépés

Az idő letelte után a tésztát gyúrjuk át, és formázzuk kenyér alakúvá.

6. Lépés

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és tegyük rá a kenyeret.

7. Lépés

A sütőt előmelegítjük 200 Celsius-fokra.

8. Lépés

A következő 45 percet sütjük a kenyeret, vagy amíg a teteje aranybarna nem lesz, és a kenyér pohárszéltoló hangot ad, ha aljára kopogtatunk.

9. Lépés

A kenyeret hagyjuk teljesen kihűlni a sütés után, mielőtt feldarabolnánk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Húsételek

1231 receptek

Sütemények

833 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Mascarpone

141 receptek

Sült

585 receptek

Ebéd

2588 receptek

Saláták

275 receptek

Szószok

285 receptek

Desszert

1950 receptek