HIRDETŐ

Forrás: minadezhda from Getty Images

Máj mártásban

Évek óta készítem ezt a májat, és az egyik kedvenc ételem egy gyors és ízletes vacsorához. Az elegáns és ízletes mustárkrémmártás tökéletesen kiemeli a máj ízét, és a tapasztalat megtanított arra, hogyan kell megfelelően elkészíteni, hogy a máj zsenge és szaftos legyen.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g sertésmáj Hozzáadott
  • 2 pcs hagyma Hozzáadott
  • 2 kanalak Vaj Hozzáadott
  • 1 üveg Húsleves Hozzáadott
  • 200 ml Krém Hozzáadott
  • 2 kanalak Mustár Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 kanalak Lisztek Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A legelején megtisztítom a májat az inaktól, a hártyáktól és az erektől - ez a legfontosabb lépés ahhoz, hogy a máj puha és keserű maradjon. Ezután nem túl vastag szeletekre vágom.

2. Lépés

Egy tálba öntöm a lisztet, sózom, borsozom és összekeverem. Minden egyes májszeletet bevonok ezzel a keverékkel. Úgy tapasztalom, hogy ettől a máj ropogósabb lesz.

3. Lépés

A hagymát tollasra szeletelem, és vajban serpenyőben aranybarnára pirítom.

4. Lépés

Hozzáadtam a májszeleteket a serpenyőbe, és mindkét oldalukat kb. 3 percig sütöttem.

5. Lépés

Ezután felöntöm a húslevessel, és hozzáadom a mustárt. Mindent összekeverek, sóval és borssal ízesítem, majd kb. 15 percig párolom.

6. Lépés

Végül hozzáadom a tejszínt, és még körülbelül 5 percig főzöm. Ez idő alatt a mártásnak be kell sűrűsödnie.

Reels

Új

Top kategóriák

Húsételek

1141 receptek

Mascarpone

122 receptek

Olcsó ételek

468 receptek

Sütemények

816 receptek

Ebéd

2377 receptek

Gyors ételek

1894 receptek

Desszert

1797 receptek

Tészta

333 receptek