HIRDETŐ

Forrás: antalexstudio from Canva

Rákpálcika és uborkasaláta

A rákrudacskák és az uborkasaláta könnyen elkészíthető és ízletes salátaötlet. Többször készítettem már különböző alkalmakra, mindig nagy sikerrel. Tökéletes családi összejövetelekre, partikra és vacsorákra. A rákrudacskák lágyságot adnak a salátának, az uborka pedig frissítő frissességet.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 200 g Rákpálcikák Hozzáadott
  • 1 pcs Egy nagy konzerv uborka Hozzáadott
  • 1 pcs apró hagyma Hozzáadott
  • 12 köteg Friss kapor Hozzáadott
  • 2 kanalak Majonéz Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

Az összes hozzávalót felaprítjuk. A rákrudacskákat vágjuk kisebb darabokra, de ne túl apróra - ezeknek kell a salátánk középpontját képezniük. Én azt javaslom, hogy minden ujjrákot osszunk 3-4 darabra.

2. Lépés

Az uborkát vágjuk apró kockákra. Ha szereted a hangsúlyosabb ízeket, azt tanácsolom, hogy ne hámozd meg. Ez jellegzetes ízt kölcsönöz a salátának.

3. Lépés

Vágja finomra a hagymát, és dobja egy tálba az uborkával és a rákrudacskákkal együtt. Ha nem rajong a hagymáért, elhagyhatja, vagy kevesebbet is adhat hozzá.

4. Lépés

A kaprot apróra vágjuk. Fontos, hogy friss legyen. Szokatlan aromát és ízt ad a salátának. Adjuk hozzá a többi hozzávalóhoz.

5. Lépés

Végül adjuk hozzá a majonézt, sót és borsot. Itt van helye a kísérletezésnek. Ha a könnyedebb ételeket kedveli, a majonézt cserélje le natúr joghurtra.

6. Lépés

Az összes hozzávalót alaposan keverje össze. A saláta készen van.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek