HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: RitaE

Zsebes Karaj

A zsebes karaj eredeti magyar étel, mely egy isteni szaftban párolódott karajból készül. A karaj zsebébe fűszerek és zöldségek kerülnek, melyek ízüket a húsba engedik. Ez az étel nemcsak finom, de gyönyörűen is néz ki, ezért kiváló választás különleges alkalmakra is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

A karajhoz

  • 1 kg sertéskaraj Hozzáadott
  • 1 darab vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 12 teáskanál Hozzáadott
  • 12 teáskanál bors Hozzáadott

A szaftban pároláshoz

  • 1 darab sárgarépa Hozzáadott
  • 1 darab zeller Hozzáadott
  • 1 darab paradicsom Hozzáadott
  • 12 teáskanál Majoránna Hozzáadott
  • 500 ml száraz fehérbor Hozzáadott
  • 300 ml zöldségalaplé Hozzáadott

A krémes mártáshoz

  • 200 ml Tejszín Hozzáadott
  • 1 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 1 evőkanál vaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Készítsük elő a húst

2. Lépés

Pároljuk a húst

3. Lépés

Készítsük el a mártást

4. Lépés

Tálaljuk

Hasonló receptek

S.Hanna
S.Hanna
Bográcsos babgulyás
Videorecept

Bográcsos babgulyás

Szép időhőz bográsos ételek társulnak.

Régimódi marhahús és zöldségpörkölt

Nincs is jobb egy kiadós pörköltnél egy hideg téli estén, és én pontosan ezt a receptet találtam ki.

Vadas mártás recept szarvashúsból

Ez a klasszikus magyar étel kiváló választás az ünnepi asztalra. A vad ízletes mártásban, fűszerekkel és vörösborral főzve fantasztikus íz élményt nyújt.
VedresB
VedresB
Egészben sült karácsonyi kacsa
Videorecept

Egészben sült karácsonyi kacsa

Próbáld ki ezt az egyszerű, ám annál finomabb karácsonyi kedvencet.

Fűszeres vadhús-pörkölt

Egy klasszikus vadhús-pörkölt, amelyet vörösborral, gyökérzöldségekkel és friss fűszernövényekkel készítenek. Ideális a hideg téli napokra és különleges alkalmakra.

Gumbo

A gumbo a Louisiana déli részéről származó, sokféle húst és zöldséget tartalmazó, fűszeres leves. Számtalan változata létezik, de alapját mindig a sűrített rákleves, a hús, a zöldségek és a rizs teszi ki.

Sertéshús lében gombával

A gyors és ízletes sertéshús receptje a gombás lében az ideális étel, ha kevés ideje van, de nem akar lemondani egy finom, gazdag ízekkel teli ételről.

Hasonló receptek

S.Hanna
S.Hanna
Bográcsos babgulyás
Videorecept

Bográcsos babgulyás

Szép időhőz bográsos ételek társulnak.

Régimódi marhahús és zöldségpörkölt

Nincs is jobb egy kiadós pörköltnél egy hideg téli estén, és én pontosan ezt a receptet találtam ki.

Vadas mártás recept szarvashúsból

Ez a klasszikus magyar étel kiváló választás az ünnepi asztalra. A vad ízletes mártásban, fűszerekkel és vörösborral főzve fantasztikus íz élményt nyújt.
VedresB
VedresB
Egészben sült karácsonyi kacsa
Videorecept

Egészben sült karácsonyi kacsa

Próbáld ki ezt az egyszerű, ám annál finomabb karácsonyi kedvencet.

Fűszeres vadhús-pörkölt

Egy klasszikus vadhús-pörkölt, amelyet vörösborral, gyökérzöldségekkel és friss fűszernövényekkel készítenek. Ideális a hideg téli napokra és különleges alkalmakra.

Gumbo

A gumbo a Louisiana déli részéről származó, sokféle húst és zöldséget tartalmazó, fűszeres leves. Számtalan változata létezik, de alapját mindig a sűrített rákleves, a hús, a zöldségek és a rizs teszi ki.

Sertéshús lében gombával

A gyors és ízletes sertéshús receptje a gombás lében az ideális étel, ha kevés ideje van, de nem akar lemondani egy finom, gazdag ízekkel teli ételről.

Reels

Új