HIRDETŐ

Almás lepény

Ez a recept az én nagyanyám szakácskönyvéből származik, aki azt állította, hogy az almás lepény a titkos fegyvere. Az általa hozott almákból készített tésztás sütemény mindig feldobta a családi összejöveteleket. Így készítem én.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 4 szép Nagy alma Hozzáadott
  • 200 g liszt Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
  • 2 teáskanál sütőpor Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • csipet só Hozzáadott
  • Fahéj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először is melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Vigyázzunk, hogy ne hagyjuk túlbecsülni, mert az alma hamarabb megéghet.

2. Lépés

A következő lépésben hámozzuk meg az almákat, majd vágjuk kis kockákra. Az almás lepényt mindig nagy almákra készítem, így sokkal zamatosabb és lédúsabb lesz.

3. Lépés

Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót. Ezek a száraz hozzávalók adnak majd struktúrát a lepénynek.

4. Lépés

Egy másik tálban olvasszuk meg a vajat (ne legyen túl forró), majd adjuk hozzá a tojást és a vaníliás cukrot. A vajas keveréknek puha és sima állagúnak kell lennie.

5. Lépés

Öntsük az almás keveréket a száraz hozzávalókhoz. A legjobb módja annak, hogy meggyőződjünk róla, hogy minden jól keveredik, az a kézi keverés.

6. Lépés

Miután összeállt a tészta, nyomkodjuk bele egy kivajazott, lisztezett tepsibe, majd szórjuk meg a tetejét fahéjjal. Ez határozza meg az almás lepény jellegzetes ízét.

7. Lépés

Süsd a lepényt a sütőben körülbelül 45 percig. Ha a teteje szépen megbarnult, akkor biztos, hogy kész. Távolítsuk el a sütőből, és hagyjuk kihűlni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új