HIRDETŐ

Forrás: https://www.youtube.com/watch?v=kvpo6LRRnBE&ab_channel=SzilviSz%C3%A9csi

Balatoni friss lángos

A lángos az egyik legnépszerűbb magyar street food, amelyet szinte minden utcabálon ésásárban megtalálunk. A tészta olajban sütve kívül ropogós, belül pedig omlós és lágy. Legtöbbször fokhagymás tejföllel, sajttal, sonkával és/vagy szalá tálalják.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
15
  • 500 g finomliszt Hozzáadott
  • 2 teáskanál instant élesztő Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 300 ml langyos víz Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
  • fokhagymás tejföl Hozzáadott
  • reszelt sajt Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Keverjük össze a lisztet, élesztőt, cukrot a sóval egy tálban.

2. Lépés

Adagoljuk hozzá az olajat és a langyos vizet, majd gyúrjuk össze az egészet egy lágy tésztává.

3. Lépés

Lisztezett felületen dagasszuk a tésztát, majd borítsuk le és hagyjuk meleg helyen duplájára kelni kb. 30-40 percig.

4. Lépés

Amikor a tészta megkelt, lisztezett felületen nyújtsuk ki ujjnyi vastagra, majd szaggassuk ki különböző formájú darabokra (pl. kör, ovális, téglalap stb.).

5. Lépés

Forrósíunk fel bő olajat serpenyőben vagy lábasban, majd süssük ki benne a tésztadarabokat mindkét oldalukon anybarnára.

6. Lépés

Tálaljuk a lángosokat fokhagymás tejföllel és a választott feltétekkel.

Reels

Új

Top kategóriák

Húsételek

1145 receptek

Mascarpone

122 receptek

Olcsó ételek

468 receptek

Sütemények

816 receptek

Ebéd

2385 receptek

Gyors ételek

1902 receptek

Desszert

1800 receptek

Tészta

334 receptek