HIRDETŐ
   
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/Kfde2p3941Y2_sbWJ3_v/81c47ad708fc3d6f27cde18203feb2.jpeg)
Forrás: clubfoto from Getty Images Signature
Élesztős kenyér
Ez a recept egyszerű módja annak, hogy otthon elkészítsük a ropogós élesztős kenyeret.
      HIRDETŐ
   
Hozzávalók
adagok száma  
1
 - 500 g sima liszt speciális
- 1 teáskanál Só
- 2 teáskanál cukor
- 7 g Szárított élesztő
- 300 ml víz
      HIRDETŐ
   
Eljárás
 180 perc.
1. Lépés 
  Egy tálban keverje össze a lisztet, a sót, a cukrot és az élesztőt.
2. Lépés 
  Fokozatosan adjon hozzá vizet, és keverje a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz.
3. Lépés 
  Hagyja a tésztát meleg helyen dupla méretre kelni, körülbelül 2 óra alatt.
4. Lépés 
  Tésztát gyúrunk a lisztezett deszkán és kenyér alakúra formázzuk. Hagyjuk egy ideig kelni.
5. Lépés 
  Helyezze a kenyeret a előmelegített 200 fokos sütőbe, és süssön 40 percig. A sütés után hagyja a kenyeret hűlni a rácsra.


:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/rie6-RXbU2jkwFgTOCgG/bc3a5492e9f093eed65820d4801b91.png)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/GbUkrhZF0HOo3Fw10H4d/622fd8b926487ac9d8ab5f3743e256.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/p5aCsUWppswXBzmhXrij/9b9c50c7ded411d86fd717aeafad62.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/_Yc9-q8i2NdqXFCk_Ms9/2f14d6766c35bcac836ff7027fa373.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/kAasmusi2kiGvarPN04e/4912e7daff51a061aa4cb02ce6ee33.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/j-xnqy3ofeOcl05Q2u92/a0524493ec1b1ac7e410fb2412a09c.png)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/G0fwLQD7j-cl_PR7tBXu/d99d96456288346534e682ceafe550.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/Tl728_8UBeviUydqdjwb/0c75cfc2b3a8a959e5c71de5784303.png)












