HIRDETŐ

Forrás: Vecteezy

Gluténmentes besamel recept

A házilag készült besamel isteni szósz a sült tésztákhoz, de mi van akkor, ha gluténérzékeny van a csládban? A számtalan gluténmentes változat közül nekem eddig ez vált be a legjobban, könnyű elkészíteni, és sokkal finomabb a bolti változatokhoz képest.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 l tej Hozzáadott
  • 100 g gluténmentes kukoricakeményítő Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • Fekete bors ízlés szerint Hozzáadott
  • Szerecsendió ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

15 perc.
1. Lépés

A gluténmentes besamel elkészítését kezdjük a tej felmelegítésével.

2. Lépés

Közben egy másik edényben olvasszuk fel a vajat alacsony lángon.

3. Lépés

Ha felolvadt, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a kukoricakeményítőt, és kézi habverővel gyorsan összekeverjük.

4. Lépés

Tegyük vissza a tűzre alacsony lángon, és öntsünk rá egy kevés forró tejet, csak annyit, hogy a lé felhíguljon. Ezután öntsük hozzá az egész tejet és gyorsan keverjük össze, hogy elkerüljük a csomósodást.

5. Lépés

Hagyja főni a besamelt 4-5 percig, a szósznak be kell sűrűsödnie és fel kell forrnia.

6. Lépés

Ha kész, sóval, fekete borssal és szerecsendióval ízesítjük.

7. Lépés

Még egy utolsó keverés, és kész is a gluténmentes besamel.

Reels

Új

Top kategóriák