HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Gombás-sajtos tepsis csirkemell újhagymával

Sűrű, sajtos gombaszósz a husin. Az egész családnak ízleni fog.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
5
  • 12 kg sertéshús vagy csirkemell Hozzáadott
  • 75 g vaj Hozzáadott
  • 1 ks vöröshagyma Hozzáadott
  • 10 dkg bacon Hozzáadott
  • só bors Hozzáadott
  • 25 dkg csiperkegomba Hozzáadott
  • 1 ek liszt Hozzáadott
  • 3 ks újhagyma Hozzáadott
  • 20 dkg edami sajt Hozzáadott
  • 312 dl tej Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

75 perc.
1. Lépés

A húsokat kiklopfoljuk, majd mindkét oldalukon sózzuk-borsozzuk.

2. Lépés

Egy serpenyőben felhevítjük a vaj kétharmadát. A karajszeleteket oldalanként 1-2 perc alatt megpirítjuk rajta, majd egy hőálló tálba kiszedjük őket.

3. Lépés

A serpenyőbe dobjuk a maradék vajat, erre jöhet az aprított vöröshagyma és a felkockázott bacon, majd ha már üveges a hagyma, hozzáadjuk a felszeletelt barna csiperkét is. Sózzuk-borsozzuk ízlés szerint, és gyakori kevergetés mellett 5 percet sütjük.

4. Lépés

Ha már kellően összeugrott a gomba, az egészet megszórjuk egy kanál liszttel, hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát, valamint a lereszelt sajt felét, és alaposan elkeverjük. Felöntjük a tejjel, és folyamatos keverés mellett besűrűsítjük.

5. Lépés

A gombás ragut a húsokra kanalazzuk, majd a tetejét megszórjuk a sajt másik felével. 180°C-ra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

140 receptek

Olcsó ételek

495 receptek

Cukkini

148 receptek

Sütés

2112 receptek

Vacsora

1663 receptek

Karfiol

66 receptek

Gyors ételek

2098 receptek

Sütemények

827 receptek

Köretek

953 receptek