HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Gombás-sajtos tepsis csirkemell újhagymával

Sűrű, sajtos gombaszósz a husin. Az egész családnak ízleni fog.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
5
  • 12 kg sertéshús vagy csirkemell Hozzáadott
  • 75 g vaj Hozzáadott
  • 1 ks vöröshagyma Hozzáadott
  • 10 dkg bacon Hozzáadott
  • só bors Hozzáadott
  • 25 dkg csiperkegomba Hozzáadott
  • 1 ek liszt Hozzáadott
  • 3 ks újhagyma Hozzáadott
  • 20 dkg edami sajt Hozzáadott
  • 312 dl tej Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

75 perc.
1. Lépés

A húsokat kiklopfoljuk, majd mindkét oldalukon sózzuk-borsozzuk.

2. Lépés

Egy serpenyőben felhevítjük a vaj kétharmadát. A karajszeleteket oldalanként 1-2 perc alatt megpirítjuk rajta, majd egy hőálló tálba kiszedjük őket.

3. Lépés

A serpenyőbe dobjuk a maradék vajat, erre jöhet az aprított vöröshagyma és a felkockázott bacon, majd ha már üveges a hagyma, hozzáadjuk a felszeletelt barna csiperkét is. Sózzuk-borsozzuk ízlés szerint, és gyakori kevergetés mellett 5 percet sütjük.

4. Lépés

Ha már kellően összeugrott a gomba, az egészet megszórjuk egy kanál liszttel, hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát, valamint a lereszelt sajt felét, és alaposan elkeverjük. Felöntjük a tejjel, és folyamatos keverés mellett besűrűsítjük.

5. Lépés

A gombás ragut a húsokra kanalazzuk, majd a tetejét megszórjuk a sajt másik felével. 180°C-ra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

131 receptek

Sütemények

826 receptek

Olcsó ételek

483 receptek

Húsételek

1188 receptek

Gyors ételek

2018 receptek

Desszert

1882 receptek

Ebéd

2482 receptek

Főtt

1874 receptek