HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Hortobágyi palacsinta recept

Ebben a receptben megmutatjuk, hogyan kell elkészíteni a hortobágyi palacsintát és a tölteléket, az összeállítástól a tálalásig. Kezdjünk is hozzá!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 40 dkg sertés vagy borjúcomb Hozzáadott
  • 1 db hagyma Hozzáadott
  • 4 ek olaj Hozzáadott
  • 1 tk pirospaprika Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • 15 dkg liszt Hozzáadott
  • 5 db tojás Hozzáadott
  • 4 dl tej Hozzáadott
  • 1 dl tejföl Hozzáadott
  • Petrezselyem Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A húst megmossuk és kis kockákra vágjuk. Finomra vágjuk a hagymát, karikázzuk a zöldpaprikát és negyedeljük a paradicsomot.

2. Lépés

A hagymát 2 evőkanál olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a húst, és nagy lángon megpirítjuk.

3. Lépés

Vegyük le a tűzről, adjunk hozzá pirospaprikát, zöldpaprikát, paradicsomot és ízlés szerint sózzuk. Pároljuk puhára, lefedve 25-30 percig.

4. Lépés

A lisztet, a tojást, a sót összekeverjük, majd lassan hozzáadjuk a tejet és a 2 evőkanál olajat. 30 percig pihentetjük, majd készítünk 12 palacsintát. Tartsd melegen.

5. Lépés

Vegyük ki a húst a léből és vágjuk apró darabokra vagy daráljuk le. A főzőlével elkeverünk 3 deci tejfölt, és a húshoz adjuk, hogy kenhető keveréket kapjunk.

6. Lépés

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Kenjük meg a palacsintákat húskeverékkel, majd tekerjük fel és helyezzük őket egy tűzálló tálba. Öntsük rá a maradék tejfölös-paprikás szószt, és melegítsük a sütőben legalább 10 percig.

7. Lépés

Meglocsoljuk a maradék tejföllel, és petrezselyemmel díszítjük. Azonnal tálaljuk.

Hasonló receptek

Hortobágyi húsos palacsinta

Hagyományosan a hortobágyi húsos palacsinta maradék pörköltből készül, de számtalan változata létezik. Egy dolog azonban biztos: minél több rajta a szósz, annál jobb!

Klasszikus csikós tokány

Egy tál kiadós csikós tokány tökéletes lélekmelengető egy hideg téli napon. Tálalhatjuk nokedlivel, illetve bármilyen tésztával vagy rizzsel, ízlés szerint.

Húsos rakott zöldbab

A tejfölös rakott zöldbab egy könnyen elkészíthető, ízletes és laktató energiabomba, ami még másnap is garantáltan ízleni fog.
Timi_cooks
Timi_cooks
Klasszikus tarhonyás hús
Videorecept

Klasszikus tarhonyás hús

A tarhonyás hús igazi magyar klasszikus. Ezt a laktató és ízekben gazdag fogást számtalan módon elkészítheted, variálhatod a húsokat, a zöldségeket ízlés szerint. Jó kísérletezést és jó étvágyat!

Csirkepaprikás nokedlivel

Egy kiadós pörkölt bármilyen alkalomra tökéletes. Egyszerű elkészíeni, mégis gazdag ízvilágú, ezért az egész család imádja.

Sertéshús lében gombával

A gyors és ízletes sertéshús receptje a gombás lében az ideális étel, ha kevés ideje van, de nem akar lemondani egy finom, gazdag ízekkel teli ételről.

Szívderítő burgonya darált palacsinta serpenyő

Ez egy kiadós és laktató étel, amelyet gyakran készítek, ha sok burgonyám van. A darált hús gyönyörűen keveredik a ropogósra sült burgonyával, és a végén friss metélőhagyma teszi teljessé. Ez egy egyszerű klasszikus, amely mindig nagy sikert arat, akár otthon, akár a barátoknál, akár partikon.

Hortobágyi húsos palacsinta csirkemellből

Igazi magyar kuriózum. Mindenkinek ajánlom kipróbálásra.

Hasonló receptek

Hortobágyi húsos palacsinta

Hagyományosan a hortobágyi húsos palacsinta maradék pörköltből készül, de számtalan változata létezik. Egy dolog azonban biztos: minél több rajta a szósz, annál jobb!

Klasszikus csikós tokány

Egy tál kiadós csikós tokány tökéletes lélekmelengető egy hideg téli napon. Tálalhatjuk nokedlivel, illetve bármilyen tésztával vagy rizzsel, ízlés szerint.

Húsos rakott zöldbab

A tejfölös rakott zöldbab egy könnyen elkészíthető, ízletes és laktató energiabomba, ami még másnap is garantáltan ízleni fog.
Timi_cooks
Timi_cooks
Klasszikus tarhonyás hús
Videorecept

Klasszikus tarhonyás hús

A tarhonyás hús igazi magyar klasszikus. Ezt a laktató és ízekben gazdag fogást számtalan módon elkészítheted, variálhatod a húsokat, a zöldségeket ízlés szerint. Jó kísérletezést és jó étvágyat!

Csirkepaprikás nokedlivel

Egy kiadós pörkölt bármilyen alkalomra tökéletes. Egyszerű elkészíeni, mégis gazdag ízvilágú, ezért az egész család imádja.

Sertéshús lében gombával

A gyors és ízletes sertéshús receptje a gombás lében az ideális étel, ha kevés ideje van, de nem akar lemondani egy finom, gazdag ízekkel teli ételről.

Szívderítő burgonya darált palacsinta serpenyő

Ez egy kiadós és laktató étel, amelyet gyakran készítek, ha sok burgonyám van. A darált hús gyönyörűen keveredik a ropogósra sült burgonyával, és a végén friss metélőhagyma teszi teljessé. Ez egy egyszerű klasszikus, amely mindig nagy sikert arat, akár otthon, akár a barátoknál, akár partikon.

Hortobágyi húsos palacsinta csirkemellből

Igazi magyar kuriózum. Mindenkinek ajánlom kipróbálásra.

Reels

Új

Top kategóriák

Sütemények

605 receptek

Olcsó ételek

329 receptek

Húsételek

736 receptek

Desszert

1208 receptek

Mascarpone

72 receptek

Ebéd

1524 receptek

Tészta

242 receptek

Gyors ételek

1176 receptek

Reggeli

188 receptek