HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Kijevi csirkemell

A kijevi csirkemell különlegessége az omlósságában rejlik, ami eltérően más töltött húsoktól, nem sajttal, hanem vajjal kerül megtöltésre.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

A vajas töltelékhez

  • 120 g vaj Hozzáadott
  • 212 tk friss metélőhagyma aprítva Hozzáadott
  • 112 tk friss petrezselyemlevél aprítva Hozzáadott
  • 2 tk frissen facsart citromlé Hozzáadott
  • és só bors Hozzáadott

A csirkéhez

  • 4 ks csirkemell Hozzáadott
  • 140 g friss zsemlemorzsa Hozzáadott
  • 150 g sima liszt Hozzáadott
  • só és bors Hozzáadott
  • 12 teáskanál szárított kakukkfű Hozzáadott
  • 3 nagy tojás Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

175 perc.
1. Lépés

A töltelélkhez keverjük össze a vajat, a fűszernövényeket és a citromlevet egy tálban. Sózzuk, borsozzuk. Szedjük át egy fóliába, és próbáljuk meg szalámi formába feltekerni. Majd fagyasszuk le, hogy megkeményedjen.

2. Lépés

A csirkemelleket kiklopfoljuk. Ezután minkét oldalát sózzuk és borsozzuk.

3. Lépés

A fagyasztott vajat szeljük 4 egyenlő részre, és helyezzünk belőle mindegyik húsra. Ezután csomagoljuk be őket, a lehető legjobban.

4. Lépés

A szárított kakukkfüvet keverjük a zsemlemorzsához, sózzuk és borsozzuk. Majd kezdjük el bepanírozni a csirkemelleket: 1. liszt, 2. tojás, 3. zsemlemorzsa.

5. Lépés

Ajánlott 2 órán át a hűtőben pihentetni, mielőtt olajban kisütjük.

Reels

Új

Top kategóriák