HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Lángos recept

A lángos egy híres, ízletes és rendkívül laktató magyar étel. Ízlés szerint tejföllel, reszelt sajttal, fokhagymás olajjal megkenve szokás fogyasztani, így az alaprecept mellé ezeket is illik beszerezni.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 2 dl tej Hozzáadott
  • 1 teáskanál cukor Hozzáadott
  • 3 dkg élesztő Hozzáadott
  • 50 dkg liszt Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 2 dl vizet Hozzáadott
  • olaj sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Egy tálban kissé felmelegítjük a tejet.

2. Lépés

A fele tejhez hozzáadjuk a cukrot és az élesztőt. Jól összekeverjük és félretesszük.

3. Lépés

Egy nagy tálba összeöntjük a lisztet és a sót, és jól összekeverjük. A közepébe mélyedést készítünk, majd beleüntjük az olajat, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet és egy kevés langyos vizet. Összekeverjük, apránként adagolva hozzá a maradék vizet. Amikor a tészta jól összeállt, celofánnal letakarjuk és 1 órára félretesszük.

4. Lépés

Olajjal megkenünk egy tepsit, és kis halmokat tépünk a tésztából, amiket kissé távolabb egymástól ráhelyezünk. Konyharuhával letakarjuk és pihentetjük. Akkor kezdhetjük el sütni, ha a tészta megkelt (kb. 30 perc).

5. Lépés

Egy serpenyőbe bő olajat öntünk, jól felmelegítjük, majd olajozott kézzel beletesszük a kinyújtott és megformázott tésztát. 1 perc alatt mindkét oldalát aranybarnára sütjük, végül papírtörlőre helyezzük.

Reels

Új

Top kategóriák