HIRDETŐ

Piskótarolád

A piskótarolád egy könnyű és laza desszert, amely vékony piskóta tésztából és különböző töltelékekből áll.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2
  • 5 db Tojás Hozzáadott
  • 5 EK Porcukor Hozzáadott
  • 3 EK Másolat Hozzáadott
  • 5 EK Fél durum liszt Hozzáadott
  • 1 TK Cipro-szivárvány Hozzáadott
  • duci Por Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Felütjük a tojásokat, elkülönítjük a sárgáját a fehérjétől, majd a fehérjékből finom habot verünk.

2. Lépés

A porcukrot fokozatosan (kanalanként) adjuk hozzá a hóhoz, és tovább verjük, amíg kemény, fényes havat nem kapunk.

3. Lépés

A tojások sárgáját hóba keverjük, majd kanalanként adjuk hozzá az olajat.

4. Lépés

Végül röviden verjük össze mindig egy kanál lisztet, amelyet összekevertünk és átszitáltunk a sütőporral együtt.

5. Lépés

A habos tésztát szétterítjük egy sütőpapírral bélelt tepsin és 180ºC-ra előmelegített sütőben sütjük körülbelül 10 percig. Míg a tészta sül, egy tiszta konyharuhára szórunk egy kis porcukrot, és a megsült tésztát (közvetlenül a sütés után) ráborítjuk a konyharuhára, óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt és a tésztát becsavarjuk a konyharuhába, majd teljesen hagyjuk kihűlni benne.

6. Lépés

Később kibontjuk a tésztát, megtöltjük a kész töltelékkel és újra tekercsbe forgatjuk.

7. Lépés

A tölteléket gesztenyepürét és sárgabarack lekvárt adtam hozzá.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Sütemények

833 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Brokkoli

71 receptek

Lazac

36 receptek

Húsételek

1231 receptek

Szlovák

57 receptek

Karfiol

66 receptek

Gyors ételek

2152 receptek