:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/TDNQj12p-ogAvX1Q_l5F/f711b20ba6d82aac24f3ed67b1b80c.jpeg)
Forrás: Pixabay
Lédús Szilvalekvár sütőben gyorsan
A sütőben készült szilvalekvár elkészítése egyszerű és időtakarékos módja a hagyományos szilvalekvár készítésnek. Ez a módszer lehetővé teszi a szilva lédús, édes ízének megőrzését anélkül, hogy hosszú ideig a tűzhelyen lenne szükség a főzésre.
Hozzávalók
- 1 kg érett szilva
- 200 g cukor
- 1 fahéjrúd
- 1⁄2 ks citrom leve
- 2 csillagánizs
- 1 vaníliarúd
Eljárás
Melegítsd elő a sütőt 160 fokra.
Moss meg 1 kg érett szilvát, majd magozd ki és vágd félbe őket.
Egy tepsibe helyezd el a félbevágott szilvákat.
Add hozzá a cukrot, a fahéjat, az ánizst és a kikapart vaníliarúd magjait, majd locsold meg a citromlével.
Keverd össze a szilvákat a hozzávalókkal, hogy minden darab befedődjön.
Tedd be a tepsit a sütőbe, és süssed kb. 1 órán át, közben néha keverd meg.
Ha a szilvák megpuhultak és a lé szépen besűrűsödött, vedd ki a tepsit a sütőből, és hagyd kihűlni.
Amint a lekvár kihűlt, töltsd le steril befőttes üvegekbe.
A lekvár így akár hónapokig is eláll a hűtőben.


:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/j-xnqy3ofeOcl05Q2u92/a0524493ec1b1ac7e410fb2412a09c.png)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/rie6-RXbU2jkwFgTOCgG/bc3a5492e9f093eed65820d4801b91.png)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/G0fwLQD7j-cl_PR7tBXu/d99d96456288346534e682ceafe550.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/CZVEWmVS4s6F5bbV63Hy/acb305f91be015bff9e2332f49de20.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/HtKmR6rhmTnqxmCEngot/95ea536dd362f34a71e9ceb5860563.png)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/hHv2fBnNGcl80y7CeutS/1ea81fd3051676a4570be1514c270b.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/DWwD49G8An32ylq0GbPt/27f1071280b0b5dc967b8b1cf75d9f.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/5t6MRfA4Bf0KNViSBems/b6d91a20313e369d4b55f573a7504c.jpeg)












