HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Rácsos epres pite

MInél több gyümölccsel csinálod, annál finomabb lesz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Tészta

  • 35 dkg liszt Hozzáadott
  • 1 tk Hozzáadott
  • 15 dkg vaj Hozzáadott
  • 6 ek jéghideg Hozzáadott

Töltelék

  • 50 dkg Eper Hozzáadott
  • 14 bögre Keményítő Hozzáadott
  • 14 bögre cukor Hozzáadott
  • 13 bögre barna cukor Hozzáadott
  • 2 ek citromlé Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 ks tojásfehérje Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

75 perc.
1. Lépés

Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sót, a hideg vajat és margarint, morzsoljuk el úgy, hogy borsó méretű szemeket kapjunk.

2. Lépés

Hozzáadjuk kanalanként a hideg vizet, hogy jól formázható tésztát kapjunk. Folpackba csomagoljuk és hűtőszekrénybe tesszük egy órára.

3. Lépés

A sütőt előmelegítjük 220 fokra. Közben a tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, piteformába tesszük, és visszatesszük a hűtőszekrénybe, amíg elkészítjük a tölteléket.

4. Lépés

Ezalatt egy nagy tálban összekeverjük az epret, a cukrokat, az étkezési keményítőt, citromlevet.

5. Lépés

Kivesszük a hűtőből a tésztát, elosztjuk rajta az epres tölteléket és kinyújtjuk újra a maradék tésztát. Ízlés szerint díszítjük a pite tetejét. Megkenjük a kissé felvert tojásfehérjével és 15 percig sütjük.

6. Lépés

A sütő hőmérsékletét csökkentsük 195 fokra és süssük további 45-50 percig.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új