HIRDETŐ
Forrás: Pixabay
Stefánia szelet
A stefánia szelet, vagy más nevén stefánia vagdalt egy mutatós, de mégis roppant egyszerű főétel.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 500 g darált sertéshús
- só
- bors
- 1 kiskanál darált húshoz való fűszer
- 1 evőkanál Petrezselyem
- 2 ks hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 5 ks tojás
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 ks kifli
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
Sózzuk, borsozzuk a darált húst, adjunk hozzá egy tojást, petrezselyemzöldet és zúzott fokhagymát. Keverjük hozzá a vízben áztatott kiflit is, az apróra vágott hagymát, valamint a zsemlemorzsát.
2. Lépés
A főtt tojásokat hagyjuk kihűlni és hámozzuk meg. A húsmasszát terítsük szét, helyezzük a közepébe a tojásokat, majd formázzunk tekerccsé.
3. Lépés
Helyezzük kivajazott tepsibe, a tetejét kenjük meg olajjal és szórjuk meg borssal. Egy órán belül megsül 180-200 fokon.