HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Stefánia szelet

A stefánia szelet, vagy más nevén stefánia vagdalt egy mutatós, de mégis roppant egyszerű főétel.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g darált sertéshús Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
  • 1 kiskanál darált húshoz való fűszer Hozzáadott
  • 1 evőkanál Petrezselyem Hozzáadott
  • 2 ks hagyma Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 5 ks tojás Hozzáadott
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa Hozzáadott
  • 1 ks kifli Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Sózzuk, borsozzuk a darált húst, adjunk hozzá egy tojást, petrezselyemzöldet és zúzott fokhagymát. Keverjük hozzá a vízben áztatott kiflit is, az apróra vágott hagymát, valamint a zsemlemorzsát.

2. Lépés

A főtt tojásokat hagyjuk kihűlni és hámozzuk meg. A húsmasszát terítsük szét, helyezzük a közepébe a tojásokat, majd formázzunk tekerccsé.

3. Lépés

Helyezzük kivajazott tepsibe, a tetejét kenjük meg olajjal és szórjuk meg borssal. Egy órán belül megsül 180-200 fokon.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új