:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/hHv2fBnNGcl80y7CeutS/1ea81fd3051676a4570be1514c270b.jpeg)
Forrás: vm2002 from Canva
Vöröslencse köret
A vöröslencse köret egy egyszerű, gyorsan elkészíthető, de nagyon ízletes étel, ami tökéletes kiegészítője lehet bármilyen főételnek. A lencse nagyon egészséges, remek fehérje- és rostforrás, így jól illik a diétás ételek közé is.
Hozzávalók
- 250 g vöröslencse
- 1 ks kisebb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk kókuszolaj
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 tk Kurkuma
- 1 tk só
- 1 tk bors
Eljárás
A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és a kókuszolajon megpirítjuk.
Hozzáadjuk a fűszerpaprikát és a kurkumát, majd gyorsan összekeverjük.
Beletesszük a lencsét, és jól összekeverjük a hagymával és a fűszerekkel.
Hozzáadjuk a vizet (a lencse mennyiségének kétszerese), majd sózzuk és borsozzuk az ételt.
Közepes lángon főzzük 20-25 percig, amíg a lencse megpuhul. Ha szükséges, adjunk hozzá még vizet.
Amikor a lencse megpuhult, vegyük le a tűzről, és hagyjuk 5 percig állni fedő alatt, hogy a lencse magába szívja a maradék vizet.
Tálaljuk melegen, akár egy tál rizs vagy egy szelet hús mellé.