:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/DK1rfcS-Umo4ko65VjUv/699a4d9f8e770868e6a2b8a29d7a87.jpeg)
Forrás: joannawnuk from Getty Images
Sült csirke mézzel
Mézes sült csirke receptje, amely a datolyának és a méznek köszönhetően lédús, puha és enyhén édes.
Hozzávalók
- 1 Csirke Hús
- 2 Kanálok méz
- 2 Kanálok Olívaolaj
- Citromlé
- 3 Szegfűszeg Fokhagyma
- só és bors ízlés szerint
- 2 darab The Onion
- 60 g A dátumok
- 150 ml Fehérbor
- Szükség szerint víz
Eljárás
Kezdjük a csirke leöblítésével és szárazra tapogatásával. Ezután sózzuk és borsozzuk a csirkét, majd hagyjuk pihenni. Amíg a csirke pihen, melegítse elő a sütőt 190 fokra.
Keverjük össze a mézet, az olívaolajat, a citromlevet és az apróra vágott fokhagymát egy tálban. Kenje a páclével a csirkét. Ne feledje, hogy minél tovább hagyja a csirkét a pácban, annál jobban összeérnek az ízek.
Tegyük a csirkét egy tepsibe, és szórjuk meg apróra vágott hagymával és datolyával. Öntsük hozzá a fehérbort, és ha szükséges, adjunk hozzá vizet. Javaslom, hogy a sütőedényben legyen kb. 2 cm víz, hogy a csirke ne égjen meg.
Süssük a csirkét körülbelül másfél órán át, amíg szép aranybarna nem lesz. Sütés közben időnként locsolja meg a csirkét a serpenyőből nyert szafttal, ez fokozza az ízét, és megakadályozza, hogy kiszáradjon.
Amikor a csirke elkészült, vegye ki a sütőből, és hagyja pihenni körülbelül 10 percig, mielőtt felszeletelné. Ez segít a csirkének megtartani a szaftját és jobb ízt adni neki.


:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/4jNPgxLphUFb1YKlx1WY/25df6f252822c372ff0a0e6c1965eb.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/UIwJu_buc9j7tUruEXbn/3cd86005207f1c1deaa71103021ea5.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/9-aRAFRXr9y75Y0uJFDx/d4b79ce8271469cbc5078c13069c7d.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/Tl728_8UBeviUydqdjwb/0c75cfc2b3a8a959e5c71de5784303.png)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/rie6-RXbU2jkwFgTOCgG/bc3a5492e9f093eed65820d4801b91.png)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/GbUkrhZF0HOo3Fw10H4d/622fd8b926487ac9d8ab5f3743e256.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/AtSkopH1_d2V_OaY35c7/e5aa16e42a37c90b3585129143bdfc.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/kAasmusi2kiGvarPN04e/4912e7daff51a061aa4cb02ce6ee33.jpeg)












