HIRDETŐ

Forrás: canva

Fokhagymakrémleves tejföllel

Ez a fokhagymakrémleves egy igazi egészségbomba! Nem véletlenül készítem hűvösebb napokra, amikor szükség van egy kis erősítésre. Az elkészítése egyszerű, mégis isteni finom.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 10 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 4 evőkanál vaj Hozzáadott
  • 4 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 1 l hús- vagy zöldség alaplé Hozzáadott
  • 200 ml tejföl Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Készítsük elő a fokhagymát, amit apró kockákra vágunk. Én személy szerint szeretem a nagyobb darabokban, de ha jobban preferáljuk az egységesebb állagot, használhatunk fokhagymaprés is.

2. Lépés

A vajat olvasszuk fel egy nagyobb lábasban, majd adjuk hozzá a felaprított fokhagymát. Fontos, hogy ne süssük túl, mert keserű lesz. Csak annyi időre hagyjuk a tűzön, amíg az illatát érezzük.

3. Lépés

Adjunk hozzá lisztet, ezzel sűrítjük a leves egy részét.

4. Lépés

Ezután öntsük fel az alaplével, és főzzük 20 percig. Ez idő alatt érdemes időnként megkeverni, hogy ne égjen oda.

5. Lépés

Amikor ez megtörtént, zúzzuk össze a fokhagymát, majd adjuk hozzá a tejfölt. A tejföl fokozza az ízeket és lágyabbá teszi a levest. Ez nemcsak finomabbá teszi, hanem teltebbé is.

6. Lépés

A végén ízesítsük sóval, borssal és friss petrezselyemmel. Ha szeretjük az édesebb leveseket, akkor adjunk hozzá egy kis cukrot is. Jól melegítsük át és tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Sütemények

829 receptek

Mascarpone

140 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Túró

281 receptek

Ebéd

2585 receptek

Húsételek

1230 receptek

Saláták

275 receptek

Szószok

285 receptek