Forrás: canva
Fokhagymakrémleves tejföllel
Ez a fokhagymakrémleves egy igazi egészségbomba! Nem véletlenül készítem hűvösebb napokra, amikor szükség van egy kis erősítésre. Az elkészítése egyszerű, mégis isteni finom.
Hozzávalók
- 10 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál vaj
- 4 evőkanál liszt
- 1 l hús- vagy zöldség alaplé
- 200 ml tejföl
- 1 csokor Petrezselyem
- só, bors
Eljárás
Készítsük elő a fokhagymát, amit apró kockákra vágunk. Én személy szerint szeretem a nagyobb darabokban, de ha jobban preferáljuk az egységesebb állagot, használhatunk fokhagymaprés is.
A vajat olvasszuk fel egy nagyobb lábasban, majd adjuk hozzá a felaprított fokhagymát. Fontos, hogy ne süssük túl, mert keserű lesz. Csak annyi időre hagyjuk a tűzön, amíg az illatát érezzük.
Adjunk hozzá lisztet, ezzel sűrítjük a leves egy részét.
Ezután öntsük fel az alaplével, és főzzük 20 percig. Ez idő alatt érdemes időnként megkeverni, hogy ne égjen oda.
Amikor ez megtörtént, zúzzuk össze a fokhagymát, majd adjuk hozzá a tejfölt. A tejföl fokozza az ízeket és lágyabbá teszi a levest. Ez nemcsak finomabbá teszi, hanem teltebbé is.
A végén ízesítsük sóval, borssal és friss petrezselyemmel. Ha szeretjük az édesebb leveseket, akkor adjunk hozzá egy kis cukrot is. Jól melegítsük át és tálaljuk.