HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Vajpuha füstölt csülök főzése

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Hús

  • 1 db nagyobb hátsó csülök Hozzáadott
  • 1 Szál sárgarépa Hozzáadott
  • 1 Szál fehérrépa Hozzáadott
  • Fej zeller Hozzáadott
  • 2 Fej hagyma Hozzáadott
  • 1 Fej fokhagyma Hozzáadott
  • 4 db babérlevél Hozzáadott
  • 100 ml fehérbor Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • szemes bors Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott

Köret

  • 100 g sertészsír Hozzáadott
  • 1 kg krumpli pucolva Hozzáadott
  • 500 g hagyma Hozzáadott
  • 500 g lila hagyma Hozzáadott
  • 2 Fej fokhagyma Hozzáadott
  • 1 tk szárított kakukkfű Hozzáadott
  • 1 tk Majoránna Hozzáadott
  • 1 tk őrölt kömény Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • színes bors Hozzáadott
  • 300 ml búzasör Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

300 perc.
1. Lépés

Egy nagybobb lábosban annyi vizet forralunk, hogy ellepje a csülköt. Hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott zöldségeket, a félbevágott fokhagymát, a fűszereket és a bort, majd mérettől függően 2,5-3 órán keresztül főzzük. Ha letelt az idő, kivesszük a csülköt, és félretesszük.

2. Lépés

Egy tepsit kikenünk zsírral, majd beledobjuk a cikkekre vágott krumplit, a megpucolt és negyedelt hagymákat, a félbevágott fokhagymát és hozzáadjuk a zöld fűszereket. A közepére ültetjük a csülköt bőrrel felfelé, majd a sört is aláöntjük. 200 fokra előmelegített sütőben olyan 90-120 percig sütjük, időnként megfordítva, hogy a csülök bőre őrjítően ropogós legyen, a krumpli pedig tökéletesen megsüljön.

Hasonló receptek

S.Hanna
S.Hanna
Bográcsos babgulyás
Videorecept

Bográcsos babgulyás

Szép időhőz bográsos ételek társulnak.

Burgundi marharagu

A burgundi marharagu lassan, türelemmel elkészített, ízletes, gazdag étel, ami akár egy hideg téli napon is felmelegíti a hangulatot. Érdemes jó minőségű húst és bort használni hozzá, hogy a végeredmény valóban kiemelkedő legyen.
VedresB
VedresB
Egészben sült karácsonyi kacsa
Videorecept

Egészben sült karácsonyi kacsa

Próbáld ki ezt az egyszerű, ám annál finomabb karácsonyi kedvencet.

Fűszeres vadhús-pörkölt

Egy klasszikus vadhús-pörkölt, amelyet vörösborral, gyökérzöldségekkel és friss fűszernövényekkel készítenek. Ideális a hideg téli napokra és különleges alkalmakra.

Sertéshús lében gombával

A gyors és ízletes sertéshús receptje a gombás lében az ideális étel, ha kevés ideje van, de nem akar lemondani egy finom, gazdag ízekkel teli ételről.

Vadas mártás recept zsemlegombóccal

A vadas mártás a magyar konyha egyik kiemelkedő és évszázados hagyományokkal rendelkező specialitása. A gazdagon fűszerezett, sűrű, krémes mártás tökéletesen illik a puha zsemlegombóchoz, amelyeket a vadas mártásban tálalunk. Az elegáns, de mégis rusztikus, és ízletes szintjén igazán kiemeli az étel jellegzetes ízeit.

Házi csirkeleves megfázásra

Nincs is jobb egy finom, meleg csirkelevesnél, amely enyhíti a csúnya megfázás tüneteit. Ezt a receptet az évek során finomítottuk, és mindig teljes sikert aratott, amikor a családomban valaki beteg volt. Az aromás fűszerek és az ízletes csirke a leves gyógyító erejével kombinálva egyszerűen varázslatos.

Sült csirkecombok sajttal

Finom sült csirkecomb receptje sajttal és tejszínnel.

Hasonló receptek

S.Hanna
S.Hanna
Bográcsos babgulyás
Videorecept

Bográcsos babgulyás

Szép időhőz bográsos ételek társulnak.

Burgundi marharagu

A burgundi marharagu lassan, türelemmel elkészített, ízletes, gazdag étel, ami akár egy hideg téli napon is felmelegíti a hangulatot. Érdemes jó minőségű húst és bort használni hozzá, hogy a végeredmény valóban kiemelkedő legyen.
VedresB
VedresB
Egészben sült karácsonyi kacsa
Videorecept

Egészben sült karácsonyi kacsa

Próbáld ki ezt az egyszerű, ám annál finomabb karácsonyi kedvencet.

Fűszeres vadhús-pörkölt

Egy klasszikus vadhús-pörkölt, amelyet vörösborral, gyökérzöldségekkel és friss fűszernövényekkel készítenek. Ideális a hideg téli napokra és különleges alkalmakra.

Sertéshús lében gombával

A gyors és ízletes sertéshús receptje a gombás lében az ideális étel, ha kevés ideje van, de nem akar lemondani egy finom, gazdag ízekkel teli ételről.

Vadas mártás recept zsemlegombóccal

A vadas mártás a magyar konyha egyik kiemelkedő és évszázados hagyományokkal rendelkező specialitása. A gazdagon fűszerezett, sűrű, krémes mártás tökéletesen illik a puha zsemlegombóchoz, amelyeket a vadas mártásban tálalunk. Az elegáns, de mégis rusztikus, és ízletes szintjén igazán kiemeli az étel jellegzetes ízeit.

Házi csirkeleves megfázásra

Nincs is jobb egy finom, meleg csirkelevesnél, amely enyhíti a csúnya megfázás tüneteit. Ezt a receptet az évek során finomítottuk, és mindig teljes sikert aratott, amikor a családomban valaki beteg volt. Az aromás fűszerek és az ízletes csirke a leves gyógyító erejével kombinálva egyszerűen varázslatos.

Sült csirkecombok sajttal

Finom sült csirkecomb receptje sajttal és tejszínnel.

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

85 receptek

Ebéd

2076 receptek

Sütemények

762 receptek

Olcsó ételek

415 receptek

Húsételek

1010 receptek

Gyors ételek

1556 receptek

Desszert

1514 receptek

Vacsora

1267 receptek

Reggeli

255 receptek