HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Vajpuha füstölt csülök főzése

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Hús

  • 1 ks nagyobb hátsó csülök Hozzáadott
  • 1 Szál sárgarépa Hozzáadott
  • 1 Szál fehérrépa Hozzáadott
  • Fej zeller Hozzáadott
  • 2 Fej hagyma Hozzáadott
  • 1 Fej fokhagyma Hozzáadott
  • 4 ks babérlevél Hozzáadott
  • 100 ml fehérbor Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • szemes bors Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott

Köret

  • 100 g sertészsír Hozzáadott
  • 1 kg krumpli pucolva Hozzáadott
  • 500 g hagyma Hozzáadott
  • 500 g lila hagyma Hozzáadott
  • 2 Fej fokhagyma Hozzáadott
  • 1 tk szárított kakukkfű Hozzáadott
  • 1 tk Majoránna Hozzáadott
  • 1 tk őrölt kömény Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • színes bors Hozzáadott
  • 300 ml búzasör Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

300 perc.
1. Lépés

Egy nagybobb lábosban annyi vizet forralunk, hogy ellepje a csülköt. Hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott zöldségeket, a félbevágott fokhagymát, a fűszereket és a bort, majd mérettől függően 2,5-3 órán keresztül főzzük. Ha letelt az idő, kivesszük a csülköt, és félretesszük.

2. Lépés

Egy tepsit kikenünk zsírral, majd beledobjuk a cikkekre vágott krumplit, a megpucolt és negyedelt hagymákat, a félbevágott fokhagymát és hozzáadjuk a zöld fűszereket. A közepére ültetjük a csülköt bőrrel felfelé, majd a sört is aláöntjük. 200 fokra előmelegített sütőben olyan 90-120 percig sütjük, időnként megfordítva, hogy a csülök bőre őrjítően ropogós legyen, a krumpli pedig tökéletesen megsüljön.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új