HIRDETŐ

Forrás: Canva

Almaecet

Házi almaecet.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 10 db alma Hozzáadott
  • 10 teáskanál cukor Hozzáadott
  • Szűrt vagy forralt víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

5 perc.
1. Lépés

Almáinkat megmossuk, megszárítjuk és a héjjal és magházzal együtt durvára reszeljük.

2. Lépés

Keverjük össze a vizet a cukorral - fából készült spatulával vagy műanyag kanállal (nem fémből).

3. Lépés

Az almákat egy nagy pohárba helyezzük és cukros vízzel öntjük le. Teljesen el kell merülniük.

4. Lépés

A pohár torkolatát gázszőkével fedjük le, rögzítjük egy gumiszalaggal és hagyjuk pihenni szobahőmérsékleten 2-3 hétig. Arra ügyeljünk, hogy a poharat ne tegyük napsugárzásnak kitett helyre. Idővel zselatinszerű, homályos bevonat (anyja) alakulhat ki a felületén. Ez a jelenség teljesen természetes.

5. Lépés

2-3 hét után, amikor a folyadék édes-savanyú ecetszagot kap, itt az ideje leszűrni. Kiöntjük az almákat és a lepelét, a folyadékot visszatöltjük az edénybe és ismét lezárjuk gézzel és gumival.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek