HIRDETŐ

Fahéjas szilvamártás

Ahogy a forró szilvalekvár elkezdi ölelni a fahéjrudat, az egész konyhában érezhető az ünnepi illat. A recept minden alkalommal sikerül, és nagyon gyorsan elkészül. Családom és barátaim mindig örömmel fogadják ezt az egzotikus, mégis otthonos ízkompozíciót.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g szilva (friss vagy fagyasztott) Hozzáadott
  • 150 g barna cukor Hozzáadott
  • 1 tk őrölt fahéj Hozzáadott
  • 1 fahéj rúd Hozzáadott
  • 1 tk vanília esszencia Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A szilvát mossuk meg alaposan, majd magozzuk ki. Friss szilvát használva mindig válasszuk a legérettebb darabokat, hogy a mártásban jól érezhető legyen a gyümölcs természetes édessége.

2. Lépés

Egy lábasban keverjük össze a szilvát, a cukrot, az őrölt fahéjat, a vanília esszenciát és a fahéj rudat. Ha kevésbé édes szilvát használunk, egy kicsit több cukorral is megbolondíthatjuk a mártást.

3. Lépés

Fedjük le és közepes lángon főzzük 20 percig, amíg a szilva teljesen megpuhul. Időközben néhányszor keverjük meg, hogy ne égjen oda.

4. Lépés

Vegyük ki a fahéj rúd. Ha egy simább mártást szeretnénk, pürésítsük le a keveréket botmixerrel.

5. Lépés

Tálaljuk melegen vagy hidegen, például húsok mellé, palacsintára vagy akár fagylaltra is. A mártás zárt edényben hűtőben tárolva akár egy hétig is eláll.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Sütemények

829 receptek

Mascarpone

140 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Túró

281 receptek

Ebéd

2585 receptek

Húsételek

1230 receptek

Saláták

275 receptek

Szószok

285 receptek