HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: KirstentB

Almás pite túróval egy kenyérsütőformában - recept

Ez a túrótortás, nedves almás torta egy cipóformában az egyik kedvenc süteményvariációm. Legszívesebben hűvös őszi napokon készítem, amikor az almát éppen csak leszedték a fáról.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 2 alma Hozzáadott
  • 250 g liszt Hozzáadott
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 4 Tojás Hozzáadott
  • 80 g Alacsony zsírtartalmú túró Hozzáadott
  • 150 ml olaj Hozzáadott
  • 1 Csomag szódabikarbóna Hozzáadott
  • 1 Pinch Hozzáadott
  • Vaj és liszt a forma kenéséhez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

80 perc.
1. Lépés

Először is melegítse elő a sütőt 180 fokra (felső és alsó hőfok). Kenjük ki a tortaformát, és porítsuk be liszttel, hogy a sütemény később ne ragadjon a formához.

2. Lépés

Hámozzuk meg az almát, távolítsuk el a magházát, és reszeljük finomra.

3. Lépés

Ezután keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót egy tálban. Egy másik tálban üssük fel a tojásokat, és alaposan verjük fel az olajjal. Adjuk a tojásos keveréket a száraz hozzávalókhoz, adjuk hozzá a túrót és a reszelt almát, majd keverjük össze, hogy sima tésztát kapjunk.

4. Lépés

Öntse a tésztát az előkészített formába, és simítsa el. Süssük a túrós almás pitét előmelegített sütőben kb. 60 percig. Szúrjon fogpiszkálót a közepébe, hogy ellenőrizze, átsült-e az almás lepény. Ha a tészta már nem tapad a fogpiszkálóra, a sütemény elkészült. Vegye ki a sütőből a tortát, és hagyja teljesen kihűlni, mielőtt felszeletelné.

Reels

Új

Top kategóriák

Húsételek

1145 receptek

Mascarpone

123 receptek

Olcsó ételek

468 receptek

Sütemények

818 receptek

Ebéd

2386 receptek

Gyors ételek

1908 receptek

Desszert

1804 receptek

Tészta

334 receptek