HIRDETŐ

Babgulyás 20 főre

A babgulyás egy hagyományos magyar étel, amely hihetetlenül ízletes és tápláló fogás. Magába foglalja a bab, a hús és a zöldségek ízletes kombinációját. Egy tökéletes étel a hideg téli napokon vagy egy nagy társasági összejövetelre, ugyanakkor egyszerűen főzni is lehet. Ennek a receptnek segítségével 20 főre készíthető.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
20
  • 2 kg marhahús Hozzáadott
  • 2 kg fehérbab Hozzáadott
  • 4 nagy hagyma Hozzáadott
  • 4 sárgarépa Hozzáadott
  • 4 petrezselyemgyökér Hozzáadott
  • 4 paradicsom Hozzáadott
  • 4 Paprika Hozzáadott
  • 10 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 5 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 l víz Hozzáadott
  • 5 evőkanál olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

Áztassuk be a babot egy éjszakára.

2. Lépés

Melegítsük fel az olajat a fazékban, és adjuk hozzá a hagymát, fokhagymát. Pirítsuk meg őket.

3. Lépés

Adjuk hozzá a marhahúst, és főzzük addig, amíg barna lesz.

4. Lépés

Amikor a hús már majdnem kész, adjuk hozzá a pirospaprikát, paradicsomot, paprikát.

5. Lépés

Adjuk hozzá a babot és a hozzávaló zöldségeket: sárgarépa, petrezselyemgyökér.

6. Lépés

Adjuk hozzá a vizet, majd lassú tűzön főzzük 2-3 órán keresztül.

7. Lépés

Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

8. Lépés

Tálaljuk forrón, friss kenyérrel, vagy tejföllel, ha úgy szereti.

Reels

Új

Top kategóriák

Húsételek

1141 receptek

Mascarpone

122 receptek

Olcsó ételek

468 receptek

Sütemények

816 receptek

Ebéd

2377 receptek

Gyors ételek

1894 receptek

Tészta

333 receptek

Desszert

1797 receptek