HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Aszalt paradicsom házilag

A házi dolgok mindig jobbak, mint a bolti verziók, ez szinte örök érvényű igazság. És a házi aszalt paradicsom se kivétel ezalól.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2
  • 1 kg koktélparadicsom Hozzáadott
  • 6 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 4 tk szárított oregánó Hozzáadott
  • 500 ml görög olívaolaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

240 perc.
1. Lépés

Először a paradicsomot elfelezzük, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és 120 fokra előmelegített sütőben 4 óra alatt megsütjük.

2. Lépés

Ezután hagyjuk kihűlni. Fertőtlenített kis üvegekbe pakoljuk, rétegezve a fokhagymával és az oregánóval, felöntjük olívaolajjal, és kész is.

Hasonló receptek

Zamatos Zöldparadicsom savanyúság

Egy igazán zamatos és hagyományos fogást hoztam nektek, melyet már többször is elkészítettem: az örök kedvenc zöldparadicsom savanyúság. Különleges ízvadászok biztosan tudják, hogy a zöldparadicsom nem mindenki tálja, de érdemes adni neki egy esélyt, hiszen a konyhában igazán sokoldalúan hasznosítható.

Káposztával töltött almapaprika

A káposztával töltött almapaprika egy laktató, hagyományos magyar fogás, amelynek a fő szerepét a különleges formájú paprika, az almaízű alma, és a friss fehér káposzta játssza.

Pikáns Csalamádé savanyúság télire

A Csalamádé savanyúság egy finom, egészséges és nagyszerű télire eltehető étel, mely igazi magyar tradíció. A nagymamák titka, melyben a legkülönbözőbb zöldségek ötvöződnek pikáns ecetes-savanykás szirupban. Ideális kiegészítője a húsos ételeknek, de önmagában is fogyasztható.

Ropogós csalamádé télire

A Ropogós csalamádé télire egy tradicionális, meghitt és melengető fogás, mely a téli hónapokban is képes megtartani és hozzánk varázsolni a kerti zöldségek frissességét és ízét.

Ismert és kedvelt Hordós savanyúság

A hordós savanyúság az egyik legismertebb és legkedveltebb magyar tartósítási eljárás eredménye. Ez a recept nem csak kiválóan tálalja a zöldségek természetes ízét, de a benne található erjesztett ételeknek számos egészségügyi előnye is van, mint például a probiotikus tulajdonságok.

Csalamádé telire

A Csalamádé telire egy hagyományos magyar savanyúsági étel, amely a nyár végén, a betakarítás időszakában készül, amikor a zöldségek szüretre érettek. Főként káposzta, paprika, paradicsom, uborka, hagyma, répa és cékla kerül bele, valamint ecetes-sós páclébe áztatjuk.

Könnyű és egészséges Cukkinisaláta fűszerezve

A cukkinisaláta nem csak könnyű és egészséges étel, de hihetetlenül finom is. Friss, ropogós cukkinivel, édes paradicsommal és fűszeres fokhagymával teli, ez a saláta tökéletes ebédre vagy vacsorára.

Nizzai saláta

A Nizzai saláta Franciaország, pontosabban Nizza városának híres salátája, ami roppant változatos és ízletes. Apait-anyait bele lehet dobni, a végeredmény így mindig egy picit más, de mindig remek. Alapja a friss zöldségeknek és a halnak köszönhetően rendkívül egészséges is.

Hasonló receptek

Zamatos Zöldparadicsom savanyúság

Egy igazán zamatos és hagyományos fogást hoztam nektek, melyet már többször is elkészítettem: az örök kedvenc zöldparadicsom savanyúság. Különleges ízvadászok biztosan tudják, hogy a zöldparadicsom nem mindenki tálja, de érdemes adni neki egy esélyt, hiszen a konyhában igazán sokoldalúan hasznosítható.

Káposztával töltött almapaprika

A káposztával töltött almapaprika egy laktató, hagyományos magyar fogás, amelynek a fő szerepét a különleges formájú paprika, az almaízű alma, és a friss fehér káposzta játssza.

Pikáns Csalamádé savanyúság télire

A Csalamádé savanyúság egy finom, egészséges és nagyszerű télire eltehető étel, mely igazi magyar tradíció. A nagymamák titka, melyben a legkülönbözőbb zöldségek ötvöződnek pikáns ecetes-savanykás szirupban. Ideális kiegészítője a húsos ételeknek, de önmagában is fogyasztható.

Ropogós csalamádé télire

A Ropogós csalamádé télire egy tradicionális, meghitt és melengető fogás, mely a téli hónapokban is képes megtartani és hozzánk varázsolni a kerti zöldségek frissességét és ízét.

Ismert és kedvelt Hordós savanyúság

A hordós savanyúság az egyik legismertebb és legkedveltebb magyar tartósítási eljárás eredménye. Ez a recept nem csak kiválóan tálalja a zöldségek természetes ízét, de a benne található erjesztett ételeknek számos egészségügyi előnye is van, mint például a probiotikus tulajdonságok.

Csalamádé telire

A Csalamádé telire egy hagyományos magyar savanyúsági étel, amely a nyár végén, a betakarítás időszakában készül, amikor a zöldségek szüretre érettek. Főként káposzta, paprika, paradicsom, uborka, hagyma, répa és cékla kerül bele, valamint ecetes-sós páclébe áztatjuk.

Könnyű és egészséges Cukkinisaláta fűszerezve

A cukkinisaláta nem csak könnyű és egészséges étel, de hihetetlenül finom is. Friss, ropogós cukkinivel, édes paradicsommal és fűszeres fokhagymával teli, ez a saláta tökéletes ebédre vagy vacsorára.

Nizzai saláta

A Nizzai saláta Franciaország, pontosabban Nizza városának híres salátája, ami roppant változatos és ízletes. Apait-anyait bele lehet dobni, a végeredmény így mindig egy picit más, de mindig remek. Alapja a friss zöldségeknek és a halnak köszönhetően rendkívül egészséges is.

Reels

Új

Top kategóriák

Sütemények

603 receptek

Olcsó ételek

328 receptek

Húsételek

735 receptek

Desszert

1207 receptek

Mascarpone

72 receptek

Ebéd

1522 receptek

Tészta

242 receptek

Gyors ételek

1176 receptek

Reggeli

187 receptek