HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Bográcsos birkapörkölt

A legfinomabb pörik mindig bográcsban készülnek. Az együtt főzés öröme a legjobb a kirándulásokon.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 20 dkg füstölt szalonna Hozzáadott
  • 35 dkg vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 kg birkakocka Hozzáadott
  • 2 ks paradicsom Hozzáadott
  • 2 ks Paprika Hozzáadott
  • 5 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 3 ks babérlevél Hozzáadott
  • 2 tk őrölt kömény Hozzáadott
  • 2 ek őrölt paprika Hozzáadott
  • só és bors Hozzáadott
  • kevés víz Hozzáadott
  • 112 dl száraz vörösbor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

Felkockázzuk a szalonnát és zsírjára pirítjuk a bográcsban. Ha kész, hozzáadjuk a finomra aprított hagymás és egy kevés vízzel felöntjük. Ezt is zsírjára pirítjuk.

2. Lépés

Beletesszük a felkockázott birkahúst a bográcsba és megpirítjuk a szalonna zsírjában. Felkockázzuk a paradicsomot és a paprikát, a fokhagymát átzúzzuk a fokhagymanyomón, aztán ezeket is hozzákeverjük a bográcsban lévő alapanyagokhoz.

3. Lépés

A babérleveleket, az őrölt köményt, az édes fűszerpaprikát, a sót és a borsot is beletesszük a pörköltbe. Összeforraljuk egy kevés vízzel (épphogy csak ellepje a húst). Aztán picit emeljük fellejebb a bográcsunkat és így főzzük egy 2-2,5 órát. Közben néha keverjük meg.

4. Lépés

Ha már megpuhult a hús és majdnem kész a pörkölt, akkor öntsük hozzá a vörös bort, ezt is összeforraljuk és kész is. Kenyérrel és nokedlivel is nagyon finom, a savúság hozzá meg már csak hab a tortán. :)

Reels

Új

Top kategóriák