HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Bográcsos birkapörkölt

A legfinomabb pörik mindig bográcsban készülnek. Az együtt főzés öröme a legjobb a kirándulásokon.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 20 dkg füstölt szalonna Hozzáadott
  • 35 dkg vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 kg birkakocka Hozzáadott
  • 2 ks paradicsom Hozzáadott
  • 2 ks Paprika Hozzáadott
  • 5 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 3 ks babérlevél Hozzáadott
  • 2 tk őrölt kömény Hozzáadott
  • 2 ek őrölt paprika Hozzáadott
  • só és bors Hozzáadott
  • kevés víz Hozzáadott
  • 112 dl száraz vörösbor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

Felkockázzuk a szalonnát és zsírjára pirítjuk a bográcsban. Ha kész, hozzáadjuk a finomra aprított hagymás és egy kevés vízzel felöntjük. Ezt is zsírjára pirítjuk.

2. Lépés

Beletesszük a felkockázott birkahúst a bográcsba és megpirítjuk a szalonna zsírjában. Felkockázzuk a paradicsomot és a paprikát, a fokhagymát átzúzzuk a fokhagymanyomón, aztán ezeket is hozzákeverjük a bográcsban lévő alapanyagokhoz.

3. Lépés

A babérleveleket, az őrölt köményt, az édes fűszerpaprikát, a sót és a borsot is beletesszük a pörköltbe. Összeforraljuk egy kevés vízzel (épphogy csak ellepje a húst). Aztán picit emeljük fellejebb a bográcsunkat és így főzzük egy 2-2,5 órát. Közben néha keverjük meg.

4. Lépés

Ha már megpuhult a hús és majdnem kész a pörkölt, akkor öntsük hozzá a vörös bort, ezt is összeforraljuk és kész is. Kenyérrel és nokedlivel is nagyon finom, a savúság hozzá meg már csak hab a tortán. :)

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Sütemények

829 receptek

Ebéd

2585 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Mascarpone

140 receptek

Túró

281 receptek

Fojtogató

137 receptek

Húsételek

1230 receptek

Saláták

275 receptek