HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Carpaccio rukkolával és parmezánforgáccsal

Fantasztikus olasz előétel.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2
  • 10 dkg bélszín vagy hátszín Hozzáadott
  • parmezánforgácsok Hozzáadott
  • 10 dkg friss rukola Hozzáadott
  • jó minőségű olívaolaj Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

Egy éles késsel vékony szeleteket vágunk a húsból. A munkalapra kihúzunk egy hosszú darab átlátszó fóliát. Ráhelyezzük a hússzeleteket, úgy, hogy minden szelet mellett legalább még egyszer ugyanannyi üres hely maradjon minden oldalról. A tetejére ráhelyezünk egy pontosan ugyanakkora fóliát, mint az alsó réteg és szorosan rányomjuk, gyakorlatilag „összeragasztjuk”.

2. Lépés

Ezután egy sima felületű húsklopfolóval a fólián keresztül óvatosan, amilyen vékonyra csak lehet, szinte áttetszőre lapogatjuk a hússzeleteket, amelyek mérete így legalább duplájára nő.

3. Lépés

A szeleteket tányérra helyezzük, majd a tetejét meglocsoljuk finom olívaolajjal, citromlével, sózzuk, frissen őrölt borsot szórunk rá, végül rádobunk egy marék rukolát és parmezánforgácsokat.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

131 receptek

Sütemények

826 receptek

Olcsó ételek

483 receptek

Gyors ételek

2018 receptek

Húsételek

1188 receptek

Desszert

1882 receptek

Ebéd

2483 receptek

Főtt

1875 receptek