HIRDETŐ

Pehelykönnyű almás pite

Ez a pite gyakran került az asztalra nálunk otthon, elveszétlenek a vékony, szinte levegős, ropogós tészta és a csodásan fűszeres almafüllő között. Az ovitudók, hazaértem, és már messziről éreztem a fahéj és az alma csodás illatát. Itt az ideje hát, hogy megosszam veletek is ezt a csodás receptet.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 250 g búzaliszt Hozzáadott
  • 125 g vaj (hideg) Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 12 csipet Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 5 nagyméretű alma Hozzáadott
  • 1 citrom leve Hozzáadott
  • 112 teáskanál őrölt fahéj Hozzáadott
  • 2 evőkanál barnacukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Elsőként a tésztát kezdjük elészíteni. Öntsük a lisztet egy tálba, majd adjuk hozzá a cukrot és a sót. Azután a hideg vajat vágjuk apró darabokra és morzsoljuk össze a liszttel. Ez a lépés fontos ahhoz, hogy a tésztánk könnyű és omlós legyen.

2. Lépés

Ezután adjuk hozzá a tojást és dolgozzuk össze az egészet, míg formálható tésztát nem kapunk. Begyúrás után érdemes a tésztát fél órára hűtőbe tenni, hogy a vaj visszaszilárduljon és könnyen kinyújthassuk.

3. Lépés

Amíg a tészta hűl, foglalkozzunk az almákkal. Hámozzuk meg őket, majd vágjuk cikkekre. Nagyon fontos, hogy ne legyenek túl vastagok a darabok, mert akkor nem puhulnak meg elég gyorsan a sütés során.

4. Lépés

Dobáljuk bele az almadarabokat egy tálba, majd öntsük rá a citromlevet. Ez segít megtartani az alma szép világos színét. Szórjuk meg a fahéjjal és a barnacukorral, majd keverjük össze alaposan. Az almás töltelékünk készen is áll.

5. Lépés

Jöhet a tésztakinyújtás. Vegyük elő a tésztánkat a hűtőből, és nyújtsuk ki gyorsan, mielőtt megpuhulna a vaj benne. Utána tegyük bele egy beolajozott piteformába. Arra ügyeljünk, hogy a tészta mindenhol tapadjon a formához.

6. Lépés

Arra vigyázzunk, hogy a tészta széle ne lógjon túl a formán, mert sütés közben a súlya alatt leeshet és elveszítheti a szép, egyenletes alakját.

7. Lépés

Ezután kanalazzuk bele a formába az almás tölteléket. Az alma ne lógjon ki a tésztából, hogy a teteje színben és textúrában is harmonizáljon vele. Sütőben 180 fokon süssük aranybarnára, körülbelül 40 perc alatt.

8. Lépés

Ha kész, hagyjuk a sütőben 5-10 percig, így a tészta nem lesz ragacsos a belélekedett nedvességtől.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák