HIRDETŐ

Pehelykönnyű almás pite

Ez a pite gyakran került az asztalra nálunk otthon, elveszétlenek a vékony, szinte levegős, ropogós tészta és a csodásan fűszeres almafüllő között. Az ovitudók, hazaértem, és már messziről éreztem a fahéj és az alma csodás illatát. Itt az ideje hát, hogy megosszam veletek is ezt a csodás receptet.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 250 g búzaliszt Hozzáadott
  • 125 g vaj (hideg) Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 12 csipet Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 5 nagyméretű alma Hozzáadott
  • 1 citrom leve Hozzáadott
  • 112 teáskanál őrölt fahéj Hozzáadott
  • 2 evőkanál barnacukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Elsőként a tésztát kezdjük elészíteni. Öntsük a lisztet egy tálba, majd adjuk hozzá a cukrot és a sót. Azután a hideg vajat vágjuk apró darabokra és morzsoljuk össze a liszttel. Ez a lépés fontos ahhoz, hogy a tésztánk könnyű és omlós legyen.

2. Lépés

Ezután adjuk hozzá a tojást és dolgozzuk össze az egészet, míg formálható tésztát nem kapunk. Begyúrás után érdemes a tésztát fél órára hűtőbe tenni, hogy a vaj visszaszilárduljon és könnyen kinyújthassuk.

3. Lépés

Amíg a tészta hűl, foglalkozzunk az almákkal. Hámozzuk meg őket, majd vágjuk cikkekre. Nagyon fontos, hogy ne legyenek túl vastagok a darabok, mert akkor nem puhulnak meg elég gyorsan a sütés során.

4. Lépés

Dobáljuk bele az almadarabokat egy tálba, majd öntsük rá a citromlevet. Ez segít megtartani az alma szép világos színét. Szórjuk meg a fahéjjal és a barnacukorral, majd keverjük össze alaposan. Az almás töltelékünk készen is áll.

5. Lépés

Jöhet a tésztakinyújtás. Vegyük elő a tésztánkat a hűtőből, és nyújtsuk ki gyorsan, mielőtt megpuhulna a vaj benne. Utána tegyük bele egy beolajozott piteformába. Arra ügyeljünk, hogy a tészta mindenhol tapadjon a formához.

6. Lépés

Arra vigyázzunk, hogy a tészta széle ne lógjon túl a formán, mert sütés közben a súlya alatt leeshet és elveszítheti a szép, egyenletes alakját.

7. Lépés

Ezután kanalazzuk bele a formába az almás tölteléket. Az alma ne lógjon ki a tésztából, hogy a teteje színben és textúrában is harmonizáljon vele. Sütőben 180 fokon süssük aranybarnára, körülbelül 40 perc alatt.

8. Lépés

Ha kész, hagyjuk a sütőben 5-10 percig, így a tészta nem lesz ragacsos a belélekedett nedvességtől.

Reels

Új

Top kategóriák

Húsételek

1141 receptek

Mascarpone

122 receptek

Olcsó ételek

468 receptek

Sütemények

816 receptek

Ebéd

2377 receptek

Gyors ételek

1894 receptek

Tészta

333 receptek

Desszert

1797 receptek