HIRDETŐ

Forrás: canva

Csalamádé telire

A Csalamádé telire egy hagyományos magyar savanyúsági étel, amely a nyár végén, a betakarítás időszakában készül, amikor a zöldségek szüretre érettek. Főként káposzta, paprika, paradicsom, uborka, hagyma, répa és cékla kerül bele, valamint ecetes-sós páclébe áztatjuk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg fehér hagyma Hozzáadott
  • 1 kg sárga paprika Hozzáadott
  • 1 kg zöld paprika Hozzáadott
  • 1 kg paradicsom Hozzáadott
  • 1 kg uborka Hozzáadott
  • 2 Fej fokhagyma Hozzáadott
  • 3 csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • 1 l víz Hozzáadott
  • 1 l ecet Hozzáadott
  • 10 dkg Hozzáadott
  • 1 dkg törött bors Hozzáadott
  • 4 dkg babérlevél Hozzáadott
  • 2 dl napraforgóolaj Hozzáadott
  • 20 dkg cukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

Tisztítsuk meg, majd vágjuk apróra a hagymát, paprikákat, paradicsomot és uborkát.

2. Lépés

Az aprított zöldségeket rétegezze egy nagy edénybe, minden réteg között pedig szórjon rá sót.

3. Lépés

A fokhagymát és a petrezselymet aprítsa fel, majd adja hozzá a zöldségekhez.

4. Lépés

A vízből, ecetből, cukorból, borsozóból, babérlevélből és az olajból készítsünk lérevalót, majd öntse az előkészített zöldségekre.

5. Lépés

Hagyjuk állni 2-3 napig, hogy az ízek összeérjenek.

6. Lépés

Amikor elkészült, töltsük üvegekbe és zárjuk le.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek