HIRDETŐ
Forrás: bhofack2 from Getty Images
Édes és fűszeres tökmag
Pörkölt tökmag, amely önmagában vagy például joghurtban is fogyasztható.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 Csésze Tökmag
- 2 Kanálok méz
- csipetnyi só
- 1 Kanál vanília kivonat
- 1⁄2 kanalak Fahéj
- Egy csipet szerecsendió
HIRDETŐ
Eljárás
40 perc.
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Közben egy tálban keverjük össze a tökmagot, a mézet, a sót, a vaníliakivonatot, a fahéjat és a szerecsendiót, amíg az összes magot jól bevonja.
2. Lépés
A magokat egyenletesen terítsük szét egy sütőpapírral bélelt tepsiben. Süssük kb. 20 percig, amíg a magok szép aranyszínűvé válnak. De nagyon figyeljünk rájuk, nehogy megégjenek.
3. Lépés
A végén hagyja kihűlni őket. Önmagában is fogyasztható gyors nassolnivalóként, de joghurtra vagy zabkására is szórhatjuk.