HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Mareefe

Egyszerű citromos olívaolajos salátaöntet

Ez a citromos olívaolajos öntet személyes kedvencem. Elkészítése pofonegyszerű, és a friss, fanyar íze hihetetlenül finom!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 12 csésze extra szűz olívaolaj Hozzáadott
  • 14 csésze friss citromlé Hozzáadott
  • 2 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 1 teáskanál Dijoni mustár Hozzáadott
  • 12 teáskanál méz Hozzáadott
  • Só, ízlés szerint Hozzáadott
  • Frissen őrölt fekete bors, ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

15 perc.
1. Lépés

Kezdje a citromok levesezésével. Ne feledje, hogy a citromok mérete nagyban változik, így akár 1-3 citromra is szüksége lehet 1/4 csésze lé összegyűjtéséhez. Hasznos tipp, hogy a citromokat a munkalapon forgassa meg, mielőtt felvágja őket, így több levet tud kinyomni belőlük.

2. Lépés

Ezután aprítsa fel a fokhagymagerezdeket. Itt egy ügyes trükk, amit az évek során tanultam: A fokhagymagerezdeket a kés oldalával összenyomva könnyebb lesz a héj eltávolítása.

3. Lépés

Fogjon egy kis tálat vagy egy fedeles üvegedényt (ez a legjobb, ha később felrázza az öntetet), és adja hozzá az 1/2 csésze olívaolajat, az 1/4 csésze frissen facsart citromlevet, a felaprított fokhagymát, 1 teáskanál dijoni mustárt és 1/2 teáskanál mézet. Ízlés szerint sóval és frissen őrölt fekete borssal fűszerezze.

4. Lépés

Keverje össze a hozzávalókat, amíg alaposan el nem keverednek. Ha befőttesüveget használsz, zárd le a fedővel, és rázd össze erősen. A másik dolog, amit szeretek ebben az öntetben, hogy az ízét a saját ízlésedhez igazíthatod. Ha kicsit édesebbet szeretnél, adj hozzá még egy kis mézet; ha csípősebbet, facsarj bele még egy kis citromot. Kóstold meg, és ennek megfelelően állítsd be.

5. Lépés

A citromos olívaolajos öntet készen áll a tálalásra! Csepegtesse kedvenc salátáira vagy grillezett zöldségeire, és élvezze a friss ízek robbanását. Az öntet akár egy hétig is eltartható a hűtőben, ezért ne habozzon többet készíteni, mint amennyire szüksége van.

Hasonló receptek

Olasz Tonnato tonhalas kapribogyós majonézes szósz

Ez a Tonnato szósz recept mindig lenyűgöz minden összejövetelen, mivel erőteljes íze és sokoldalúsága miatt. Személyesen már számtalanszor kipróbáltam és teszteltem, és minden egyes elkészítésnél továbbra is a család és a barátok kedvence marad. Szeretem hűtött borjúhúshoz párosítani, vagy pirított bruschettára kenni, krémes, fanyar íze tökéletesen ellensúlyozza a hús gazdagságát, vagy egyszerűen csak fokozza a pirítós ízét.

Citromos dijoni mustár Vinaigrette salátaöntet

Fanyar citromos mustáros vinaigrette-ünk egy frissítő, könnyen elkészíthető öntet, amely bármilyen zöldségsalátát vagy grillezett húst feldob. Ez a házi készítésű öntet a friss citrom pikáns ízét ötvözi a fűszeres dijoni mustárral, amelyet tökéletesen kiegyensúlyoz a méz édessége. Tartósítószerek és mesterséges összetevők nélkül, könnyű, egészséges és rendkívül finom.

Bazsalikomos Pesto

A bazsalikomos pesto egy az olasz konyha által világhírűvé tett szósz, melyet friss bazsalikom, fokhagyma, parmezán, pörkölt piniómag és olívaolaj alapján készítenek. Kiválóan illik például pasta, bruschetta vagy akár pizzatoppingként is.

Sertéshús lében gombával

A gyors és ízletes sertéshús receptje a gombás lében az ideális étel, ha kevés ideje van, de nem akar lemondani egy finom, gazdag ízekkel teli ételről.

Görög tzatziki

A tzatziki egy frissítő tejszínes suósz, amely fokozatosan vonzott magához egyre több rajongót az egész világon. Önállóan vagy vegyes salátákkal, sült húsokkal és pitákban is tálalhatjuk.

Baba ganoush, a Közel-Kelet jellegzetes előétele

A Baba Ganoush a Közel-Kelet jellegzetes előétele, amely roston sült padlizsánból, fokhagymából, tahiniből, olívaolajból és citromlevékből készül. Izgalmas, egészséges és nagyon finom, ideális a vegetáriánus és a vegán étrendhez is.

Tzatziki szósz

Hagyományos görög uborkás-joghurtos szósz, mely nemcsak remek mártogatós, de húsok mellé is remekül illik.

Erőteljes Piros Pesto édes paradicsomokkal

A \Piros Pesto\ egy erőteljes, ízletes és sokoldalú olasz tésztaszósz, melyet a hagyományos zöld pesto édes paradicsomokkal és paprikával való kiegészítésével készítünk el. Próbálja ki most ezt a gyors és egyszerű receptet, és adja hozzá a szakácskönyv-szerelvényeihez!

Hasonló receptek

Olasz Tonnato tonhalas kapribogyós majonézes szósz

Ez a Tonnato szósz recept mindig lenyűgöz minden összejövetelen, mivel erőteljes íze és sokoldalúsága miatt. Személyesen már számtalanszor kipróbáltam és teszteltem, és minden egyes elkészítésnél továbbra is a család és a barátok kedvence marad. Szeretem hűtött borjúhúshoz párosítani, vagy pirított bruschettára kenni, krémes, fanyar íze tökéletesen ellensúlyozza a hús gazdagságát, vagy egyszerűen csak fokozza a pirítós ízét.

Citromos dijoni mustár Vinaigrette salátaöntet

Fanyar citromos mustáros vinaigrette-ünk egy frissítő, könnyen elkészíthető öntet, amely bármilyen zöldségsalátát vagy grillezett húst feldob. Ez a házi készítésű öntet a friss citrom pikáns ízét ötvözi a fűszeres dijoni mustárral, amelyet tökéletesen kiegyensúlyoz a méz édessége. Tartósítószerek és mesterséges összetevők nélkül, könnyű, egészséges és rendkívül finom.

Bazsalikomos Pesto

A bazsalikomos pesto egy az olasz konyha által világhírűvé tett szósz, melyet friss bazsalikom, fokhagyma, parmezán, pörkölt piniómag és olívaolaj alapján készítenek. Kiválóan illik például pasta, bruschetta vagy akár pizzatoppingként is.

Sertéshús lében gombával

A gyors és ízletes sertéshús receptje a gombás lében az ideális étel, ha kevés ideje van, de nem akar lemondani egy finom, gazdag ízekkel teli ételről.

Görög tzatziki

A tzatziki egy frissítő tejszínes suósz, amely fokozatosan vonzott magához egyre több rajongót az egész világon. Önállóan vagy vegyes salátákkal, sült húsokkal és pitákban is tálalhatjuk.

Baba ganoush, a Közel-Kelet jellegzetes előétele

A Baba Ganoush a Közel-Kelet jellegzetes előétele, amely roston sült padlizsánból, fokhagymából, tahiniből, olívaolajból és citromlevékből készül. Izgalmas, egészséges és nagyon finom, ideális a vegetáriánus és a vegán étrendhez is.

Tzatziki szósz

Hagyományos görög uborkás-joghurtos szósz, mely nemcsak remek mártogatós, de húsok mellé is remekül illik.

Erőteljes Piros Pesto édes paradicsomokkal

A \Piros Pesto\ egy erőteljes, ízletes és sokoldalú olasz tésztaszósz, melyet a hagyományos zöld pesto édes paradicsomokkal és paprikával való kiegészítésével készítünk el. Próbálja ki most ezt a gyors és egyszerű receptet, és adja hozzá a szakácskönyv-szerelvényeihez!

Reels

Új

Top kategóriák

Húsételek

1141 receptek

Mascarpone

120 receptek

Olcsó ételek

467 receptek

Sütemények

816 receptek

Ebéd

2370 receptek

Gyors ételek

1886 receptek

Tészta

333 receptek

Desszert

1792 receptek