HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: RitaE

Egyszerű olasz friss bruschetta

Ez lett az én go-to előétel a családi összejövetelek és baráti összejövetelek minden alkalommal. Nem csicsás, de hihetetlenül ízletes, és biztos, hogy minden egyes falatnál szép emlékeket szerez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
5
  • 6 érett paradicsom (a legjobb a roma paradicsom) Hozzáadott
  • 2 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 1 Kötet Friss bazsalikomlevél, apróra vágva Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 evőkanál balzsamecet Hozzáadott
  • 2 EL olívaolaj Hozzáadott
  • Baguette vagy olasz kenyér Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

15 perc.
1. Lépés

Kezdje a paradicsom megfelelő mosásával. A paradicsom kimagozása és apró darabokra vágása kis erőfeszítéssel jár, de minden szeletet megér. Az érett és friss paradicsom ízletesebbé teszi a bruschettát.

2. Lépés

Keverje össze az apróra vágott paradicsomot, a felaprított fokhagymát és az apróra vágott bazsalikomleveleket egy tálban. Legyen bőkezű a bazsalikommal. Nagyanyám tanácsa szerint a bruschettában sosem lehet elég bazsalikom.

3. Lépés

Sózzuk, majd adjuk hozzá a balzsamecetet. Keverje össze a keveréket alaposan.

4. Lépés

Fokozatosan öntse hozzá az olívaolajat, miközben tovább keveri. Fontos, hogy lassan öntsük bele az olajat, hogy megőrizzük a bruschetta textúráját és frissességét.

5. Lépés

Szeletelje fel a bagettet vagy az olasz kenyeret. A szelet vastagsága döntő szerepet játszik abban, hogy a bruschetta-keverék tökéletesen megmaradjon. Én a körülbelül egy hüvelyk vastagságot részesítem előnyben, mivel ez adja meg a ropogós és a puha textúrák ideális egyensúlyát a pirítás után.

6. Lépés

A kenyérszeleteket enyhén pirítsa meg a sütőben vagy akár grillen, amíg aranybarnára pirulnak. A frissen pirított kenyér ropogósabbá teszi az ételt, ami remek kontrasztot alkot a lédús paradicsommal.

7. Lépés

Hagyjuk a kenyeret egy kicsit kihűlni. Dörzsölje be a kenyeret egy kis fokhagymával az extra íz érdekében, majd a szeletek tetejére tegyen egy kiadós adagot a paradicsomos-bazsalikomos keverékből. Ha szükséges, adjunk hozzá még sót.

Hasonló receptek

Vegán lencse pörkölt

Ez a melegítő és tápláló vegán lencsefőzelék a családunk abszolút kedvencévé vált! Mint a legtöbb leves és pörkölt, ez is még jobb ízű másnap, amikor az összes íz jól átjárja. De frissen elkészítve is minden levesrajongó szívét megdobogtatja.

Jellegzetes Babos zakuszka

A Babos zakuszka egy ízletes, magyaros jellegzetesség, mely az egész éven át tartósítható és szinte minden húsféle mellé kiváló köret. Paradicsomból, paprikából és babról készült ízletes étek, amit nem csak télen lehet élvezni.

Vegán hússzaft

Egy finom és egyszerű vegán változat a klasszikus hússzaftból. Tökéletes krumplipüréhez, sült tofuhoz és még sok minden másra.

Friss uborka becsomagolt zöldség tekercs

Szeretem ezt a receptet az egyszerűsége és frissessége miatt, nem beszélve a látványáról.

Friss saláta öntettel

Hagyományos recept a régmúlt időkből fejes salátához édes-savanyú öntettel.

Guacamole

A guacamole egy mexikói étel, amelynek alapja az avokádó. Általában tortillachipsszel kísérve fogyasztják, de lehet köretként is tálalni húsokhoz és halakhoz.

Kimchi saláta koreai konyha

A kimchi saláta a koreai konyha elengedhetetlen része, és gyakran készítem el a barátaimnak és a családomnak. Az erjesztett étel nemcsak finom, hanem jót tesz az egészségnek is. Az elkészítése egy kis időt és türelmet igényel, de az íze mindenképpen megéri.

Sült camembert rozmaringgal

A finom, olvasztott camembert sajt aromás rozmaringgal tökéletes esti falat. Könnyű elkészíteni, és a végeredmény biztosan minden sajtrajongót kielégít.

Hasonló receptek

Vegán lencse pörkölt

Ez a melegítő és tápláló vegán lencsefőzelék a családunk abszolút kedvencévé vált! Mint a legtöbb leves és pörkölt, ez is még jobb ízű másnap, amikor az összes íz jól átjárja. De frissen elkészítve is minden levesrajongó szívét megdobogtatja.

Jellegzetes Babos zakuszka

A Babos zakuszka egy ízletes, magyaros jellegzetesség, mely az egész éven át tartósítható és szinte minden húsféle mellé kiváló köret. Paradicsomból, paprikából és babról készült ízletes étek, amit nem csak télen lehet élvezni.

Vegán hússzaft

Egy finom és egyszerű vegán változat a klasszikus hússzaftból. Tökéletes krumplipüréhez, sült tofuhoz és még sok minden másra.

Friss uborka becsomagolt zöldség tekercs

Szeretem ezt a receptet az egyszerűsége és frissessége miatt, nem beszélve a látványáról.

Friss saláta öntettel

Hagyományos recept a régmúlt időkből fejes salátához édes-savanyú öntettel.

Guacamole

A guacamole egy mexikói étel, amelynek alapja az avokádó. Általában tortillachipsszel kísérve fogyasztják, de lehet köretként is tálalni húsokhoz és halakhoz.

Kimchi saláta koreai konyha

A kimchi saláta a koreai konyha elengedhetetlen része, és gyakran készítem el a barátaimnak és a családomnak. Az erjesztett étel nemcsak finom, hanem jót tesz az egészségnek is. Az elkészítése egy kis időt és türelmet igényel, de az íze mindenképpen megéri.

Sült camembert rozmaringgal

A finom, olvasztott camembert sajt aromás rozmaringgal tökéletes esti falat. Könnyű elkészíteni, és a végeredmény biztosan minden sajtrajongót kielégít.

Reels

Új