HIRDETŐ

Forrás: azurita by Adobe Stock

Eredeti olasz Cannelloni rakott tészta

Ez a cannelloni rakott étel egy olyan étel, amelyet évek óta készítek, és mindig szívesen teszem az asztalra. Csodálatos elkészíteni, majd a kívánt időben a sütőben megsütni. A paradicsomszósz fűszerességének, a béchamel mártás krémességének és a darált hússal töltött cannelloni pikáns ízének kombinációja egyszerűen ellenállhatatlan.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 12 Cannelloni Hozzáadott
  • 500 g Darált hús (vegyesen) Hozzáadott
  • 1 hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 Can Paradicsom Hozzáadott
  • 2 Tablespoon paradicsompüré Hozzáadott
  • 500 ml tej Hozzáadott
  • 50 g vaj Hozzáadott
  • 50 g liszt Hozzáadott
  • 100 g Reszelt sajt (parmezán vagy emmentáli) Hozzáadott
  • Só, bors Paprika és szerecsendió Hozzáadott
  • 2 Tablespoon olívaolaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

80 perc.
1. Lépés

A cannelloni recepttel kezdjük azzal, hogy a sütőt 180 fokra (légkeveréses sütő) előmelegítjük.

2. Lépés

Hámozza meg és aprítsa finomra a hagymát és a fokhagymát. Melegítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben, és dinszteljük a hagymát és a fokhagymát, amíg áttetszővé válik. Rendszeresen keverjük meg, hogy semmi ne égjen meg. Adja hozzá a darált húst, és pirítsa morzsásra.

3. Lépés

Adjuk hozzá a paradicsomot és a paradicsompürét, majd sóval, borssal és paprikával ízesítsük. Mindent jól összekeverünk, és közepes lángon 10 percig pároljuk. Időnként keverjük meg, hogy a mártás ne égjen meg.

4. Lépés

Közben készítse el a béchamel mártást. Ehhez olvaszd meg a vajat egy serpenyőben, és párold meg benne a lisztet. Lassan öntsük hozzá a tejet, és állandóan kevergetve forraljuk fel. Ízesítsük sóval és szerecsendióval, vagy ízlés szerint más fűszerekkel, például oregánóval vagy bazsalikommal. Vegyük le a mártást a tűzhelyről, és hagyjuk egy kicsit kihűlni.

5. Lépés

Töltse meg a cannellonikat a darált hús és a paradicsom keverékével. Ez különösen jól működik teáskanállal.

6. Lépés

Egy tepsit kikenünk egy kevés béchamel mártással, ráhelyezzük a töltött cannellonit, és ráöntjük a maradék béchamel mártást. Szórjuk rá a reszelt sajtot.

7. Lépés

Süsse az eredeti olasz cannelloni ragut a sütőben 30-40 percig, amíg a sajt szép aranyszínűre és ropogósra sül. Még forrón tálalja a családnak!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

140 receptek

Olcsó ételek

495 receptek

Cukkini

148 receptek

Sütés

2112 receptek

Vacsora

1663 receptek

Karfiol

66 receptek

Gyors ételek

2098 receptek

Sütemények

827 receptek

Köretek

953 receptek