HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Eredeti olasz carbonara tészta

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 150 g füstölt kolozsvári szalonna Hozzáadott
  • 2 ek olívaolaj Hozzáadott
  • 250 g spagetti Hozzáadott
  • 4 ks tojás Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
  • frissen reszelt szerecsendió Hozzáadott
  • 80 g parmezán Hozzáadott
  • 150 ml tészta főzővíz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és kb. 2 evőkanál olajon lassan megpirítjuk, majd elzárjuk. Közben a tésztát sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük úgy, hogy egy keveset megtartunk a tészta főzővizéből.

2. Lépés

A tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a parmezánt és a szerecsendiót is.

3. Lépés

A kifőtt tésztát beleforgatjuk a pirított szalonnába. Összerázzuk, majd ráöntjük a tojásos keveréket, a tészta főzővizét, és ha kicsit kihűlt a serpenyő, picit visszarakjuk a tűzre. Folyamatosan rázogatjuk addig, amíg az egész krémes nem lesz.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Sütemények

829 receptek

Mascarpone

140 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Túró

281 receptek

Ebéd

2585 receptek

Húsételek

1230 receptek

Saláták

275 receptek

Szószok

285 receptek