HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Eredeti olasz carbonara tészta

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 150 g füstölt kolozsvári szalonna Hozzáadott
  • 2 ek olívaolaj Hozzáadott
  • 250 g spagetti Hozzáadott
  • 4 ks tojás Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
  • frissen reszelt szerecsendió Hozzáadott
  • 80 g parmezán Hozzáadott
  • 150 ml tészta főzővíz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és kb. 2 evőkanál olajon lassan megpirítjuk, majd elzárjuk. Közben a tésztát sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük úgy, hogy egy keveset megtartunk a tészta főzővizéből.

2. Lépés

A tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a parmezánt és a szerecsendiót is.

3. Lépés

A kifőtt tésztát beleforgatjuk a pirított szalonnába. Összerázzuk, majd ráöntjük a tojásos keveréket, a tészta főzővizét, és ha kicsit kihűlt a serpenyő, picit visszarakjuk a tűzre. Folyamatosan rázogatjuk addig, amíg az egész krémes nem lesz.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

140 receptek

Olcsó ételek

495 receptek

Cukkini

148 receptek

Sütés

2112 receptek

Vacsora

1663 receptek

Karfiol

66 receptek

Gyors ételek

2098 receptek

Sütemények

827 receptek

Köretek

953 receptek