HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Eredeti olasz carbonara tészta

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 150 g füstölt kolozsvári szalonna Hozzáadott
  • 2 ek olívaolaj Hozzáadott
  • 250 g spagetti Hozzáadott
  • 4 ks tojás Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
  • frissen reszelt szerecsendió Hozzáadott
  • 80 g parmezán Hozzáadott
  • 150 ml tészta főzővíz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és kb. 2 evőkanál olajon lassan megpirítjuk, majd elzárjuk. Közben a tésztát sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük úgy, hogy egy keveset megtartunk a tészta főzővizéből.

2. Lépés

A tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a parmezánt és a szerecsendiót is.

3. Lépés

A kifőtt tésztát beleforgatjuk a pirított szalonnába. Összerázzuk, majd ráöntjük a tojásos keveréket, a tészta főzővizét, és ha kicsit kihűlt a serpenyő, picit visszarakjuk a tűzre. Folyamatosan rázogatjuk addig, amíg az egész krémes nem lesz.

Reels

Új

Top kategóriák

Húsételek

1161 receptek

Mascarpone

127 receptek

Olcsó ételek

472 receptek

Sütemények

821 receptek

Desszert

1834 receptek

Szószok

269 receptek

Gyors ételek

1946 receptek

Túró

235 receptek

Tészta

339 receptek