HIRDETŐ

Extra csokis húsvéti babka

Egy különlegesen finom kalács, ami tökéletes a húsvéti ünnepi asztalra.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Tésztához

  • 55 dkg liszt Hozzáadott
  • 7 dkg cukor Hozzáadott
  • 1.2 dl langyos tej Hozzáadott
  • 3 dkg friss élesztő Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • 1 ks citrom Hozzáadott
  • 3 ks tojás Hozzáadott
  • 15 dkg vaj Hozzáadott

Töltelékhez

  • 15 dkg étcsokoládé Hozzáadott
  • 12 dkg vaj Hozzáadott
  • 4 dkg porcukor Hozzáadott
  • 1 tk Hozzáadott
  • 3 dkg keserű kakaópor Hozzáadott
  • 10 dkg kandírozott narancshéj Hozzáadott

Sziruphoz

  • 20 dkg cukor Hozzáadott
  • 112 dl víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

70 perc.
1. Lépés

A tésztához előző este robotgép segítségével összekeverjük a lisztet, cukrot, tejben felfuttatott élesztőt, sót, citrom héját és a tojásokat.

2. Lépés

Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a vajat is. Ebből bucit formázunk és egy kiolajozott tálbanéjszakára a hűtőbe tesszük.

3. Lépés

A csokis töltelékhez vígőz segítségével felolvasztjuk a csokit és a vajat. Majd porcukorral, sóval és kakaóporral masszává keverjük.

4. Lépés

A hűtőből kivett kelt tésztát 2 részre osztjuk. Az egyik adagot téglalapra nyújtjuk. Ezt megkenjük a csokis töltelék felével és megszórjuk a narancshéjjal.

5. Lépés

Egyik oldalról szorosan feltekerjük, és éles késsel félbevágjuk. A töltelékkel felfelé szorosan összefonjuk a kalács 2 szárát.

6. Lépés

Ezt áthelyezzük egy kivajazott gyümölcskenyér formába. Ugyanígy összeállítjuk a másik adagot is.

7. Lépés

1 órás kelesztés után a 190 fokon előmelegített sütőben kb. 30 percig készre sütjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

140 receptek

Olcsó ételek

495 receptek

Cukkini

148 receptek

Sütés

2112 receptek

Vacsora

1663 receptek

Karfiol

66 receptek

Gyors ételek

2098 receptek

Sütemények

827 receptek

Köretek

953 receptek