HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Shutterbug75

Fűszeres citromos és fokhagymás sütőben sült tőkehal

A tőkehal intenzív íze tökéletesen keveredik a citrommal és a gyógynövényekkel, és egy halom párolt zöldséggel tálalva ez egy kiadós, mégis egészséges étel. Elég könnyű elkészíteni, és tökéletes akár egy hétköznap esti vacsorára, akár a vendégek lenyűgözésére.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 tőkehal filé Hozzáadott
  • 4 EL Olívaolaj Hozzáadott
  • só és frissen őrölt fekete bors, ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 Citrom, egy levet és egy felszeletelt citromot Hozzáadott
  • 4 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 1 evőkanál friss rozmaring, finomra vágva Hozzáadott
  • 1 evőkanál Friss kakukkfű, finomra vágva Hozzáadott
  • Petrezselyem, a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Melegítse elő a sütőt 200 °C-ra, a rácsot állítsa középre. Azt tanácsolom, hogy az egyenletes sütés érdekében mindig próbálja a halat a sütő közepére helyezni.

2. Lépés

Tegyük a tőkehalfiléket egy tepsibe, és locsoljuk meg két evőkanál olívaolajjal. Egyenletesen fűszerezze a filéket sóval, borssal, apróra vágott fokhagymával, rozmaringgal és kakukkfűvel - a fűszerezéssel nem szabad spórolni, mert ez adja meg az étel ízét. Öntse a frissen facsart citromlevet a filékre, ügyelve arra, hogy egyenletesen bevonja őket a maximális ízfelvétel érdekében.

3. Lépés

Helyezze a citromszeleteket a filék tetejére. Ez a lépés feldobja az ízt azáltal, hogy finoman átjárja a halat, ráadásul vizuálisan is vonzóvá teszi az ételt. Csepegtesse meg a maradék olívaolajat a szeleteken.

4. Lépés

Süssük a tőkehalat az előmelegített sütőben körülbelül 12-15 percig. A sütési idő a filék vastagságától függően kissé változhat. Én általában 10 perc után szoktam ellenőrizni, és akkor van kész, ha villával könnyen lepattogzik, de még mindig nedves.

5. Lépés

Vegye ki az edényt a sütőből, és hagyja pihenni néhány percig, hogy az ízek meg tudjanak állapodni. Szórja meg apróra vágott petrezselyemmel a további szín és friss íz érdekében, majd tálalásra kész.

6. Lépés

Ez a sült tőkehal a legjobban sült zöldségekkel vagy friss zöldsalátával fogyasztható, így tökéletes alapanyag a főétel, a hal és tenger gyümölcsei, valamint az egészséges receptek kategóriájában. Jó étvágyat!

Reels

Új

Top kategóriák

Húsételek

1149 receptek

Mascarpone

124 receptek

Olcsó ételek

469 receptek

Sütemények

818 receptek

Ebéd

2391 receptek

Gyors ételek

1914 receptek

Desszert

1808 receptek

Tészta

334 receptek