:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/5rrrB9DJmYqbyCuWyHV2/dc7e0baa7b9a1634b9d71b5f2d7e1d.png)
Gesztenye sütés
A hűvös napokhoz hozzátartozik a sült gesztenye. Sajnos az árusoknál igen borsos az ára, így mindenképpen megéri megpróbálni otthon elkészíteni. Ahhoz, hogy igazán élvezetes legyen a végeredmény, már a vásárlásnál résen kell lenni: érdemes jó minőségű, sérülésmentes, nagyobb szemű, fényes, nehéz, nem kongó példányokat választani, amelyeken nincsenek lyukak.
Hozzávalók
- 30 dkg gesztenye
- víz
Eljárás
Mindenek előtt vágjunk egy X-et mindegyik gesztenyébe. A keresztbevágott gesztenyéket áztasd hideg vízbe néhány órára, így puhább lesz a végeredmény, de a rossz, vagy kukacos darabokra is fény derül. Ezek ugyanis a víz felszínén maradnak.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/5rrrB9DJmYqbyCuWyHV2/f1c4e652fec7455672dfc811a2afbf.png)
Forrás: youtube
Miután kiáztattad a gesztenyéket, alaposan csepegtesd le, majd egyesével bugyoláld be alufóliával és tedd egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/5rrrB9DJmYqbyCuWyHV2/c672e272de0a16b1cfa6da591c8f09.png)
Forrás: youtube
200-220 fokra előmelegített sütőbe addig süsd, amíg a próbaszemek jónak nem bizonyulnak. Ez nagyjából fél-háromnegyed órát jelent a gesztenye méretétől és minőségétől függően. Időnként nem árt egy kevés vízzel megspriccelni őket, ugyanis ebben az esetben így lesz könnyebben pucolható.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/5rrrB9DJmYqbyCuWyHV2/f11163c2215e698f6f3585480218ec.png)
Forrás: youtube