HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Görög muszaka

A muszaka ízletes, tápláló és meleg étel, amit sokan szeretnek, és széles körben elterjedt a világon. Ebben az ételben a hús és a zöldség párosítását egy vastag sajtmártás koronázza meg.

HIRDETŐ
Mit ebédeljünk vasárnap? 15+ fantasztikus recept vasárnapi ebédhez

A recept ebben a cikkben található

Mit ebédeljünk vasárnap? 15+ fantasztikus recept vasárnapi ebédhez

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 1 kg darálthús Hozzáadott
  • 1 Fej nagy vöröshagyma apróra vágva Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma zúzva Hozzáadott
  • 2 ks cukkini felszeletelve Hozzáadott
  • 2 ks padlizsán felszeletelve Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • 12 doboz sajtmártás Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
  • római kömény Hozzáadott
  • olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

230 perc.
1. Lépés

A húst apróra vágjuk, és összekeverjük a vöröshagymával, fokhagymával, sóval, borssal és római köménnyel.

2. Lépés

Egy serpenyőben olajat hevítünk, és a húst megpirítjuk.

3. Lépés

Egy másik serpenyőben olajat hevítünk, és megsütjük a cukkinit és padlizsánt is.

4. Lépés

Egy római edényt előkészítünk a sütéshez (kivajazzuk, kilisztezzük), és egyenletesen belerakjuk a húst, a cukkinit és a padlizsánt.

5. Lépés

A sajtmártást elkeverjük a tojással, és ráöntjük a húsos-zöldséges töltelékre.

6. Lépés

Előmelegített 180 fokos sütőben sütjük 25-30 percet, amíg a teteje aranybarna és ropogós lesz.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

131 receptek

Sütemények

826 receptek

Olcsó ételek

483 receptek

Húsételek

1188 receptek

Gyors ételek

2018 receptek

Desszert

1882 receptek

Ebéd

2482 receptek

Főtt

1874 receptek