HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Gyors és egyszerű fahéjas tekercsek a semmiből

Az egyszerű fahéjas tekercsek klasszikus kényelmi desszertek. Ezek az ínycsiklandó tekercsek tökéletesek egy hangulatos reggelihez vagy egy esős délutáni édes csemegének. Gazdag, ragacsos fahéjas keverékkel töltötték meg őket, és krémes mázzal koronázták meg. A tekercsek egyszerűen elkészíthetők, és sütés közben finom, csábító illattal töltik meg a házat!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6

A tésztához:

  • 12 csésze tej Hozzáadott
  • 14 csésze Vaj Hozzáadott
  • 14 csésze cukor Hozzáadott
  • 214 kanalak Aktív szárazélesztő Hozzáadott
  • 3 csészék Liszt (plusz extra a porozáshoz) Hozzáadott
  • 12 teáskanál Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott

A töltelékhez:

  • 12 csésze vaj, olvasztott Hozzáadott
  • 1 csésze barna cukor Hozzáadott
  • 2 EL Fahéj Hozzáadott

A mázhoz:

  • 1 csésze Porcukor Hozzáadott
  • 2 EL tej Hozzáadott
  • 12 teáskanál vanília kivonat Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Melegítsük a tejet egy kis lábosban, amíg finoman bugyborékol, majd vegyük le a tűzről. Adjuk a vajat, a cukrot és az élesztőt a tejhez, és hagyjuk állni 5 percig, amíg az élesztő aktiválódik.

2. Lépés

Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet és a sót. Öntsük a tejes keveréket a liszthez és a tojáshoz, gyúrjuk puha tésztává. Ha szükséges, adjunk hozzá még lisztet.

3. Lépés

Tegyük a tésztát egy kizsírozott tálba, és fedjük le egy nedves ruhával. Tegyük félre meleg helyen kb. 1 órára, vagy amíg a tészta a duplájára nem dagad.

4. Lépés

Nyomja le a tésztát, és lisztezett felületen nyújtsa ki 1/4 hüvelyk vastagságú téglalap alakúra. Kenjük meg az olvasztott vajjal, majd szórjuk meg bőségesen barna cukorral és fahéjjal.

5. Lépés

A tésztát a hosszú oldalról szorosan feltekerjük. Vágjuk a tekercset 2 hüvelykes darabokra, és helyezzük őket egy kizsírozott tepsibe.

6. Lépés

Süssük 190 °C-on 20-25 percig, vagy amíg aranybarnára sül.

7. Lépés

Amíg a tekercsek sülnek, egy kis tálban keverje össze a porcukrot, a tejet és a vaníliakivonatot a mázhoz. Tálalás előtt csorgassuk meg a mázzal a meleg tekercseket.

Hasonló receptek

Fahéjas csigák

A fahéjas csiga a skandináv konyha klasszikus desszertje, de a világ minden táján népszerű. Az élesztő, a fahéj és a cukor kombinációja teljesen ellenállhatatlan.

Fahéjas Almarózsa leveles tésztából

Az almarózsa leveles tésztából egy rendkívül látványos és finom édesség, melynek elkészítése egyszerűbb, mint gondolnád. Altatva a tökéletes alakját, ezek az apró rózsák édes almaszószban párolódnak, majd rájuk kerül egy régeteg olvasztott vaj és finom fahéjas cukor keveréke.

Ensaimada de Mallorca

Az Ensaimada de Mallorca egy klasszikus mallorcai desszert, amelyet különösen megszerettem egy szigetországi nyaralásom során. Az élesztős tésztából készült lapos kenyér rendkívül könnyű, tökéletesen édes, és frissen a sütőből tálalva egyenesen mennyei. Pontosan az, amivel a havas téli reggeleken hazavihetünk egy kis darabka nyári hangulatot.

Különleges Fügés kevert süti

A \Fügés kevert süti\ egy ízletes édesség, amely a friss fügét és a bandameggyet ötvözi. Magyarországon hagyományosan az év végi ünnepi időszakban készítik, de születésnapokon vagy bármilyen különleges alkalomkor is ideális választás lehet. Nagyon egyszerű elkészíteni, így remek választás lehet, ha kevés az idő, de mégis valami különlegesre vágysz.

Halloween fánkok

Halloween fánkok - mosolyt csalnak a gyerekek és a felnőttek arcára egyaránt!

Finom Gluténmentes croissant

Ez a recept a croissant-ot mutatja be gluténmentes verzióban. Azok számára készült, akik szeretnék a hagyományos croissant ízét élvezni, de valamilyen ételallergia vagy étel intolerancia miatt nem fogyaszthatnak glutént.

Puha fahéjas csiga

Сsemege, amit előszeretettel készítenek karácsony előtti időszakban az ünneplők, de gyorsan el lehet készíteni ezt a finomságot tízóraira vagy uzsonnára bármelyik napon.

Panettone

Mindig is szerettem a Panettone-t, de a boltban vásárolt verziók nem érték el a képzeletemben megalkotott ízt és textúrát.

Hasonló receptek

Fahéjas csigák

A fahéjas csiga a skandináv konyha klasszikus desszertje, de a világ minden táján népszerű. Az élesztő, a fahéj és a cukor kombinációja teljesen ellenállhatatlan.

Fahéjas Almarózsa leveles tésztából

Az almarózsa leveles tésztából egy rendkívül látványos és finom édesség, melynek elkészítése egyszerűbb, mint gondolnád. Altatva a tökéletes alakját, ezek az apró rózsák édes almaszószban párolódnak, majd rájuk kerül egy régeteg olvasztott vaj és finom fahéjas cukor keveréke.

Ensaimada de Mallorca

Az Ensaimada de Mallorca egy klasszikus mallorcai desszert, amelyet különösen megszerettem egy szigetországi nyaralásom során. Az élesztős tésztából készült lapos kenyér rendkívül könnyű, tökéletesen édes, és frissen a sütőből tálalva egyenesen mennyei. Pontosan az, amivel a havas téli reggeleken hazavihetünk egy kis darabka nyári hangulatot.

Különleges Fügés kevert süti

A \Fügés kevert süti\ egy ízletes édesség, amely a friss fügét és a bandameggyet ötvözi. Magyarországon hagyományosan az év végi ünnepi időszakban készítik, de születésnapokon vagy bármilyen különleges alkalomkor is ideális választás lehet. Nagyon egyszerű elkészíteni, így remek választás lehet, ha kevés az idő, de mégis valami különlegesre vágysz.

Halloween fánkok

Halloween fánkok - mosolyt csalnak a gyerekek és a felnőttek arcára egyaránt!

Finom Gluténmentes croissant

Ez a recept a croissant-ot mutatja be gluténmentes verzióban. Azok számára készült, akik szeretnék a hagyományos croissant ízét élvezni, de valamilyen ételallergia vagy étel intolerancia miatt nem fogyaszthatnak glutént.

Puha fahéjas csiga

Сsemege, amit előszeretettel készítenek karácsony előtti időszakban az ünneplők, de gyorsan el lehet készíteni ezt a finomságot tízóraira vagy uzsonnára bármelyik napon.

Panettone

Mindig is szerettem a Panettone-t, de a boltban vásárolt verziók nem érték el a képzeletemben megalkotott ízt és textúrát.

Reels

Új