HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/2mQE1K0raA5jK_5ng7fj/977b725303974ee47bd189d045b5d7.jpeg)
Forrás: FB: Prešporský fajnšmeker
Gyors pudingos desszert
Recept egy ultra gyors pudingos és eperes desszerthez.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
8
Gyakran
- 250 g Simliszt
- 125 g Cukor
- 125 g Eszkozok
- 1 db tojás
- 1⁄2 db szódabikarbóna
Puding
- 1 csomagolás vaníliapuding
- 500 ml tej
- 2 EK cukor
Eper
- 500 g Eper
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
Melegítse elő a sütőt 180 fokra és készítse elő a sütőformát. Keverje össze a tésztához szükséges összetevőket, és gyúrjon sima tésztát. Nyújtsa ki a tésztát és helyezze a formába.
2. Lépés
Melegítse fel a tejet, a cukrot és adjon hozzá pudingot közepes hőmérsékleten. Főzzük a csomagoláson található utasítások szerint, amíg besűrűsödik. Az még forró pudingot öntsük a tésztára a formában.
3. Lépés
A szamócákat megmossuk, eltávolítjuk a szárat és félbevágjuk. Ráhelyezzük őket a pudingréteg tetejére.
4. Lépés
A tortát előmelegített sütőben sütjük 20 percig, vagy amíg az tészta aranybarna nem lesz. Tálalás előtt hagyjuk a tortát teljesen kihűlni.