HIRDETŐ

Hagymás resztelt máj

Ez a hagyományos magyar étel egyszerű, de ízletes. A májat vöröshagymával pároljuk, ami gyönyörűen kiegészíti az ízét. Tálaljuk friss kenyérrel vagy petrezselymes burgonyával.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g Borjúmáj Hozzáadott
  • 2 ks vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 ek étolaj Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 csipet őrölt bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Készítsük elő az alapanyagokat: a májat mossuk meg, majd szeleteljük fel. A hagymákat pucoljuk meg és vágjuk szeletekre.

2. Lépés

Egy teflon serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a szeletelt vöröshagymát. Pároljuk 5-7 percig, míg a hagyma üveges nem lesz.

3. Lépés

Adjuk hozzá a májat a hagymához, majd alacsony hőfokon pároljuk 20 percig, míg a máj megsül. Közben adjuk hozzá a fokhagymát és fűszerezzük sóval és borssal.

4. Lépés

Amikor kész, tálaljuk friss kenyérrel vagy petrezselymes burgonyával.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek