HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Hagyományos zserbó

Az ünnepi asztal kötelező és verhetetlen dísze. Bár nem a leggyorsabban elkészíthető desszeret, de megéri vele dolgozni.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1

add_recipe_default_group_title

  • 600 g liszt Hozzáadott
  • 250 g vaj Hozzáadott
  • 100 ml tej Hozzáadott
  • 1 Csomag élesztő Hozzáadott
  • 50 g kristálycukor Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • csipet Hozzáadott

Töltelék

  • 250 g darált dió Hozzáadott
  • 150 g cukor Hozzáadott
  • 200 g sárgabaracklekvár Hozzáadott
  • csokoládé bevonat Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A tejből, cukorból és élesztőből készítsünk kovászt. A lisztet öntsük egy tálba, keverjünk bele egy csipet sót, majd készítsünk benne egy mélyedést. Morzsoljuk hozzá a hideg vajat és a kovászt. Gyúrjuk össze a tésztát és pihentessük egy darabig.

2. Lépés

Amig várakozunk a darált diót keverjük össze a cukorral.

3. Lépés

A tésztát 3 egyenlő részre kell osztani, és egyforma méretűre kinyújtani. Az elsőt egy tepsire fektetjük, majd megkenjük a lekvár felével és megszórjuk a dió felével. Rárakjuk a második lapunkat, óvatosan megnyomkodjuk, majd ugyanígy megkenjük és megszórjuk. Végül lefedjük a harmadik lappal.

4. Lépés

Takarjuk le, és hagyjuk pihenni további 30 percig. Közben a sütőt 180°C-ra előmelegítjük. A sütőbe helyezés előtt villával megszurkáljuk a sütemény tetejét.

5. Lépés

Körülbelül 40 perc alatt aranybarnára sül.

6. Lépés

A kihűlt tortát csokibevonattal öntjük le, és hagyjuk megdermedni. Ajánlott másnap szeletelni, amikor már megpuhultak a lapok.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

140 receptek

Olcsó ételek

495 receptek

Cukkini

148 receptek

Sütés

2112 receptek

Vacsora

1663 receptek

Karfiol

66 receptek

Gyors ételek

2098 receptek

Sütemények

827 receptek

Köretek

953 receptek