HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Hiteles barbecue koreai marhahús rövid bordák

Ha van olyan étel, amelyről az autentikus koreai éttermekben való étkezés kellemes emlékeket ébreszt bennem, akkor az a koreai marhaborda. A hihetetlenül zsenge és ízletes bordák, amelyeket édes és pikáns pác egészít ki: ez egy olyan recept, amely türelmet igényel, de higgye el, a végeredmény teljesen megéri. Nálunk a család kedvencének választották, az évek során tökéletesítettem a pácot, és megtanultam, hogyan kell a legjobban elkészíteni ezeket a bordákat.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 lbs Marhahús rövid bordák Hozzáadott
  • 1 csésze Szójaszósz Hozzáadott
  • 12 csésze Barna cukor Hozzáadott
  • 12 csésze mirin Hozzáadott
  • 5 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 1 Hagyma, szeletelve Hozzáadott
  • 2 Mogyoróhagyma, szeletelve Hozzáadott
  • 1 teáskanál Gyömbér, reszelt Hozzáadott
  • 1 Ázsiai körte, reszelt Hozzáadott
  • 1 teáskanál Szezámolaj Hozzáadott
  • 12 teáskanál Fekete bors Hozzáadott
  • Szezámmag, a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy a marhahúsbordákat egy nagy tálba tesszük, és hideg vizet öntünk rájuk. Hagyja ezeket körülbelül egy órán át áztatni, hogy a maradék vért kiszívja, mivel ettől kesernyés ízűvé válhatnak az oldalasok.

2. Lépés

Áztatás után folyó víz alatt jól öblítse le a bordákat, majd törölje szárazra. Ez a lépés elengedhetetlen ahhoz, hogy a pác hatékonyan tapadjon a húshoz.

3. Lépés

Egy másik tálban keverje össze a szójaszószt, a barna cukrot, a mirint, a felaprított fokhagymát, a felszeletelt hagymát, az újhagymát, a reszelt gyömbért és a körtét. Nagyon ajánlom, hogy ne hagyja ki a körtét - ez egy titkos összetevő, amely finom édességet ad, és segít megpuhítani a húst.

4. Lépés

Tegye a bordákat a kevert páclébe, ügyelve arra, hogy minden darabot jól bevonjon. Hagyja pácolódni a hűtőszekrényben legalább egy órán át. A maximális íz érdekében én inkább egy éjszakán át pácolom őket.

5. Lépés

Miután a bordák bepácolódtak, melegítse elő a grillt közepes hőfokon. Ha nehéz az időjárás, használhat egy beltéri grillserpenyőt is, vagy sütőben, 375 fokon megsütheti őket.

6. Lépés

Grillezzük a bordákat 5-7 percig mindkét oldalon. A legfontosabb a türelem - kerülje a túl sok mozgást. Szépen karamellizálódniuk kell, és szép grillnyomokat kell hagyniuk.

7. Lépés

Tálalás előtt locsoljuk meg szezámolajjal, szórjunk rá egy kis fekete borsot, és díszítsük szezámmaggal. Élvezze ezeket az ízletes és aromás bordákat forró párolt rizzsel, hogy teljes értékű ételt kapjon.

Hasonló receptek

Sertéshús lében gombával

A gyors és ízletes sertéshús receptje a gombás lében az ideális étel, ha kevés ideje van, de nem akar lemondani egy finom, gazdag ízekkel teli ételről.

Grillezett koreai BBQ pácolt sertés hasa

Tapasztalja meg az ízek harmóniáját ezzel a koreai BBQ sertéshas receptjével, amely egy kellemes gasztronómiai utazásnak ígérkezik. A zamatos sertéshas, egy autentikus és pikáns koreai BBQ páccal kombinálva egy olyan ételt eredményez, amely szaftos, ízletes és laktató. Nagyszerű családi vacsorákhoz vagy alkalmi nyári grillezéshez.

Pácolt sertésborda

Ízletes és szaftos pácolt sertésborda, amely minden grill szezonban különösen kedvelt. Ez a fűszeres borda a legjobb, ha éjszakán keresztül pácoljuk, így elegendő időt biztosítva az összes finom páclé felszívódására.

Marinált csirke

A marinált csirke tényleg kiváló étel, amit otthon elkészíthetsz. A fűszerek, friss fűszernövények és pác kombinációja ízletes és szaftos húsokat eredményez.

Sertésborda mézzel

Recept finom grillezett sertésbordákhoz mézzel.

Grillezett ragacsos csirkemell pác

Az édes és fanyar ízek keveréke, a fűszerek kis rúgásával csodát tesz, és a csirkét finom ízzel tölti meg. Csodálatosan sokoldalú, nemcsak grillezett csirkéhez, hanem sült vagy sült csirkéhez is fantasztikus.

Bárányborda

Nagyon kedvelt módja a báránykotlett elkészítésének.

Hasonló receptek

Sertéshús lében gombával

A gyors és ízletes sertéshús receptje a gombás lében az ideális étel, ha kevés ideje van, de nem akar lemondani egy finom, gazdag ízekkel teli ételről.

Grillezett koreai BBQ pácolt sertés hasa

Tapasztalja meg az ízek harmóniáját ezzel a koreai BBQ sertéshas receptjével, amely egy kellemes gasztronómiai utazásnak ígérkezik. A zamatos sertéshas, egy autentikus és pikáns koreai BBQ páccal kombinálva egy olyan ételt eredményez, amely szaftos, ízletes és laktató. Nagyszerű családi vacsorákhoz vagy alkalmi nyári grillezéshez.

Pácolt sertésborda

Ízletes és szaftos pácolt sertésborda, amely minden grill szezonban különösen kedvelt. Ez a fűszeres borda a legjobb, ha éjszakán keresztül pácoljuk, így elegendő időt biztosítva az összes finom páclé felszívódására.

Marinált csirke

A marinált csirke tényleg kiváló étel, amit otthon elkészíthetsz. A fűszerek, friss fűszernövények és pác kombinációja ízletes és szaftos húsokat eredményez.

Sertésborda mézzel

Recept finom grillezett sertésbordákhoz mézzel.

Grillezett ragacsos csirkemell pác

Az édes és fanyar ízek keveréke, a fűszerek kis rúgásával csodát tesz, és a csirkét finom ízzel tölti meg. Csodálatosan sokoldalú, nemcsak grillezett csirkéhez, hanem sült vagy sült csirkéhez is fantasztikus.

Bárányborda

Nagyon kedvelt módja a báránykotlett elkészítésének.

Reels

Új